LP: Na predstojećim izborima otvoreni prema svima koji dijele iste vrijednosti

U toj partiji smatraju da građani liberale prepoznaju kao čistu i principijelnu snagu koja mora nastaviti da doprinosi boljitku života svakog građanina kroz dalji rad u Skupštini
5 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Ažurirano: 18.05.2016. 17:35h

Pozicija Liberalne partije (LP) na predstojećim parlamentarnim izborima biće jasna i otvorena prema svima koji dijele temeljne vrijednosti evropske demokratije i ideje slobode, poručeno je iz te stranke.

U toj partiji smatraju da građani liberale prepoznaju kao čistu i principijelnu snagu koja mora nastaviti da doprinosi boljitku života svakog građanina kroz dalji rad u Skupštini.

Rukovodstvo LP razgovaralo je danas sa poslanicima Evropskog parlamenta o aktuelnoj političkoj situaciji, formiranju nove Vlade, ali i daljim integracijama Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO savez.

Kako je saopšteno, evropske parlamentarce iz redova ALDE saveza evropskih liberala, Jasenka Selimovića i Joza Radoša, primio je poslanik LP, Andrija Popović sa saradnicima.

Navodi se da su delegacije razgovarale o važnosti liberala i liberalne ideje za Crnu Goru i njen dalji i snažniji napredak.

"Važnost jačanja crnogorskih liberala prepoznata je i u Evropi i naši parneri biće snažan podsticaj daljem rastu LP i implementaciji liberalnog programa među građanima”, kaže se u saopštenju.

Popović je, kako se navodi, evropske parlamentarce, upoznao sa dešavanjima koja potresaju crnogorsku političku scenu i ulogom koju LP ima u doprinosu rješavanja takve krize.

“Liberali su podržali sporazum koji je trebao da doprinese izgradni povjerenja među političkim subjektima, ali su najavili da neće podržati i leks specialis koji ruši sve ustavne i zakonske norme i pravne tjekovine i Crne Gore i Evrope”, podsjetili su iz LP.

Popović je obrazložio aktuelna dešavanja oko formiranja Vlade koja, kako se navodi, ne poznaje evropska praksa.

”Oni su razgovarali i o integracijama Crne Gore ka EU i NATO članstvu i konstatovali ostvareni napredak, ali i identifikovali klučne oblasti u kojima je potrebno snažno nastaviti takvim tempom u susret punopravnom članstvu Crne Gore u NATO savez”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: