MIlić: Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj i socio-ekonomskoj krizi

On je, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarao sa poslanikom Evropskog parlamenta Rienhartom Butikoferom, kopredsjednikom Evropske partije zelenih
6 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: SNP
Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 18.05.2016. 13:38h

Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, ali i socio-ekonomskoj krizi, a put ka obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore popločan je brojnim izazovima, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

On je, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarao sa poslanikom Evropskog parlamenta Rienhartom Butikoferom, kopredsjednikom Evropske partije zelenih.

Navodi se da su Milić i Butikoferom razgovarali o toku pregovora o priključenju Crne Gore Evropskoj uniji, izazovima koji stoje na integrativnom putu, procesu jačanja regionalne saradnje, kao i drugim pitanjima koji se odnose na ekonomsko-socijalne reforme za dostizanje održivog razvoja.

"Istaknuto je da se mora obezbijediti način da se objedine dva cilja – da Crna Gora bude država vladavine prava i da se nastavi proevropski put. Važan činilac u tom pravcu jeste dosledna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je Milić ponovio jasan stav SNP-a, da građani Crne Gore na neposredan način treba da odluče da li žele da njihova zemlja bude punopravna članica NATO vojnog saveza.

Bonus video: