URA Pljevlja: Radnicima kasne plate, a pljevaljski funkcioneri povećali sebi zarade

Ona je dodala da uz povećanje vlastitih zarada nadležni u opštini su nedavno donijeli odluku da se podigne cijena vode za gradjane Pljevalja za 33% i to u vrijeme kada je građanima Pljevalja isporučivana tehnička voda
58 pregleda 1 komentar(a)
Maida Zilić-Delić, Foto: URA
Maida Zilić-Delić, Foto: URA
Ažurirano: 18.05.2016. 12:14h

Dok plate u Opštini Pljevlja kasne i račun svako malo biva u blokadi, na sjednici Skupštine opštine Pljevlja 16. maja usvojen je predlog odluke o povećanju zarada lokalnih funkcionera, službenika i namještenika, saopštiloa je predsjednica Građanskog pokreta URA u Pljevljima, Maida Zilić-Delić.

"Novom odlukom većine sačinjene od DPS koalicije, koeficijent zarade predsjedniku opštine je sa 14,84 povećan na 20, a istovremeno najveća povećanja zarada su odobrena za opštinske funkcionere. Tako su pojedine zarade povećane za trećinu i dostigle iznose veće od dvije prosječne zarade u državi. Teško je naći opravdanje za povećanje i onako visokih zarada opštinskih čelnika u vrijeme kada prezadužena pljevaljska opština nije u mogućnosti da redovno izmiruje svoje obaveze. Posebno su nelogični iznosi zarada opštinskih funkcionera, znajući kakve su zarade ljekara i medicinskog osoblja, kao i profesora i čitavog prosvjetnog kadra", kazala je Zilć-Delić.

Ona je dodala da uz povećanje vlastitih zarada nadležni u opštini su nedavno donijeli odluku da se podigne cijena vode za gradjane Pljevalja za 33% i to u vrijeme kada je građanima Pljevalja isporučivana tehnička voda, a vodu za piće su kupovali ili koristili sa prirodnih izvora.

"Posebno je iritirajuće da su ranije, umjesto povećanja, smanjene plate radnicima u komunalnim preduzećima. Ako se zna da je ostvarenje budžeta Opštine Pljevlja u 2015. godini iznosilo svega 59,74% i da je kapitalni dio budžeta veoma malo ostvaren, onda ne čudi što je pljevaljski gradonačelnik u nedostatku realizacije lokalnog budžeta u svoje uspjehe uvrstio i realizaciju radova Direkcije za saobraćaj i Direkcije javnih radova Crne Gore.Sve ovo pokazuje da nadležno rukovodstvo opštine Pljevlja, koju čini koalicija sačinjena od DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, više interesuje povećanje ličnih primanja nego preživljavanje i sudbina vlastitih građana", kazala je Zilić-Delić.

Bonus video: