Đukanović u zvaničnoj posjeti Malti

Po završetku zvanične posjete Malti, Đukanović će otputovati u Brisel, gdje će u četvrtak, na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, prisustvovati svečanom potpisivanju Pristupnog protokola na Ministarskom sastanku Alijanse
21 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.05.2016. 17:41h

Premijer Milo Đukanović boraviće sjutra u zvaničnoj uzvratnoj posjeti Malti, na poziv predsjednika Vlade Jozefa Muskata.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, posjeta Đukanovića Valeti biće prilika za razmjenu mišljenja o modalitetima unaprjeđenja bilateralnih odnosa, kao i saradnje u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Tokom posjete biće potpisan Memorandum o saradnji u oblasti zdravlja i medicinskih nauka između nadležnih ministarstava Crne Gore i Malte.

U crnogorskoj delegaciji biće ministar zdravlja Budimir Šegrt.

Po završetku zvanične posjete Malti, Đukanović će otputovati u Brisel, gdje će u četvrtak, na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, prisustvovati svečanom potpisivanju Pristupnog protokola na Ministarskom sastanku Alijanse.

Nakon potpisivanja Protokola, Đukanović će kao predstavnik Crne Gore, prvi put učestvovati na radnim sastancima NATO-a, na kojima će se razgovarati o aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

Tokom boravka u Briselu planiran je i odvojeni susret Đukanovića sa Stoltenbergom, kao i zajedničko obraćanje medijima.

Bonus video: