DF pozvao premijera u parlament: Rekli što su imali u petak

DF će biti prisutan i dati svoj konstruktivan doprinos toku sjednice, navode iz DNP-a.
137 pregleda 171 komentar(a)
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2016. 12:07h

Demokratski front (DF) rekao je u petak premijeru Milu Đukanoviću sve što je imao, pa predsjednik Vlade ne treba da zazire da dođe na nastavak sjednice parlamenta, koji je zakazan za sjutra, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Iz te partije su uputili poziv premijeru Đukanoviću da prisustvuje sjednicu.

"Pozivamo premijera da dođe u Parlament u ponedjeljak. DF će biti prisutan i dati svoj konstruktivan doprinos toku sjednice a, što mu je rekao, rekao je, i taj uvodni dio je završen, pa nek ne zazire da dođe", navode iz DNP-a.

Iz ove partije su podsjetili na činjenicu da su, kako kažu, najveće posljedice povodom incidenta u Skupštini Crne Gore nastale naknadno.

"Kad je došlo do duševnih boli režimskih poltrona, koji su horski digli kuknjavu u zaštitu lika i djela kulturnog premijera Đukanovića, koji je i izazvao cio incident časteći opozicionare komplimentima tipa 'kreteni', 'idioti', 'majmuni'...", istakli su iz DNP-a.

Osvrnuli su se i na političke analize nakon incidenta.

"Zato ni ova žešća skupštinska rasprava nije mogla proći bez patnje dobro uhljebljenog Zlatka Vujovića, koji lagodno troši grantove stojeći premijeru pri ruci kad god zatreba. Isti onaj, koji je mogao dovesti i do građanskog rata u Crnoj Gori, kad je 2006. godine prije objave rezultata referenduma hvatao 'muštuluk' građanima. Naravno, sve nije moglo proći ni bez dežurno plačljivog Janjića, spremnog da priskoči na svaku mobu kad mu dojave iz Podgorice. Ne daj Bože da je prošlo i bez Kilibarde, koji se momački drži u DPS-ormaru, ali ni bez njegovih mladih lavova, koji su ga svojevremeno i svrgnuli, Šoća i Drecuna, vazda spremnih da protiv vlasti ustanu javno, a da je podrže tajno", navode, između ostalog, iz DNP-a.

U skupštinskoj sali u petak je umalo došlo do tuče između premijera Mila Đukanovića i poslanika Demokratskog fronta Branka Radulovića i Janka Vučinića. Tuču su spriječili poslanici i skupštinsko obezbjeđenje.

Bonus video: