Mladi DPS-a: DF nanio veliki udarac demokratiji u Crnoj Gori

Propali bokser i vajni metalurg, ističu mladi DPS-a, srušili su cijenu riječi, a sebe svrstali u one ljude kojima je svojevremeno sudio i Marko Miljanov Popović
76 pregleda 54 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2016. 15:52h

Savjet mladih DPS Nikšić organizovao je sportsko rekreativno druženje mladih članova pomenute partije iz cijele Crne Gore koji su se takmičili u nekoliko sportskih disciplina: malom fudbalu, tenisu, stonom tenisu, streljaštvu, šahu i pikadu. Na manifestaciji je učestvovalo preko 300 takmičara, koji su nakon sportskog nadmetanja izdali saopštenje za javnost u kome su, kako stoji, “najoštije osudili primitivno, vulgarno i krajnje nečasno djelovanje Demokratskog fronta, kojim je nanesen veliki udarac demokratiji u Crnoj Gori i crnogorskoj tradiciji zasnovanoj na poštovanju kodeksa čojstva i junaštva“.

„Politika poniženja i poništenja svega crnogorskog juče je bila oličena u Janku Vučiniću, neostvarenom sportisti, i jednom univerzitetskom profesoru Branku Raduloviću, saomoprozvanom ’najpametnijem intelektualcu svijeta’“, stoji u saopštenju podmlatka DPS-a.

Propali bokser i vajni metalurg, ističu mladi DPS-a, srušili su cijenu riječi, a sebe svrstali u one ljude kojima je svojevremeno sudio i Marko Miljanov Popović.

„Poručujemo bivšim sportistima-gubitnicima i kvazistručnjacima, samozvanim najpametnijim intelektualcima, ne pretvarajte Skupštinu Crne Gore u borilačku arenu iz koje ste u mladosti vazda izlazili kao gubitnici. Ne činite od Skupštine Crne Gore berzu na kojoj ćete izazivati pad cijene izgovorene riječi. Takođe, poručujemo i ’sudiji’, odlazećem predsjedniku gospodinu Ranku Krivokapiću, da je neosnovano zadržavanje na stolici ’sudije’ platio skupom cijenom gubljenja sposobnosti objektivnog suđenja“, navodi se u saopštenju za javnost.

Oni „zamjeraju“ Krivokapiću, što nije, kao svaki objektivni arbitar, prekinuo „prljave radnje u jednoj utakmici“, već dozvolio „grube faulove“ i „uživao u prljavoj igri“.

„Gospodine odlazeći predsjedniče Krivokapiću, ovo malo dana što Vam je preostalo u fotelji potrudite se da iskoristite tako što ćete ipak pokušati da promovišete fer plej i objektivnost. Ne dozvolite da Vas istorija upamti kao predsjednika Skupštine Crne Gore koji je na isteku mandata uspio ne samo da iznevjeri svoja polazna uvjerenja, već i da okrene leđa crnogorskoj tradiciji i tekovinama savremene države Crne Gore“, poručili su mladi DPS-a uz poruku da će „veliku pobjedu izvojevanu 21. maja 2006. godine potvrditi i učvrstiti novim izbornim rezultatima“.

Galerija

Bonus video: