Socijaldemokrate: Ne smijemo dozvoliti politiku ulice u Parlamentu

"Parlament Crne Gore, kao institucija sa legitimitetom izabranih predstavnika građana ne smije biti teren na kome će po unaprijed osmišljenom scenariju bilo ko pokušati da Crnu Goru destabilizuje."
31 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 13.05.2016. 17:23h

Ovakvo neprimjereno ponašanje pojedinih izabranih predstavnika naroda, unaprijed je smišljeno sa ciljem nanošenja štete demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore povodom današnjih incidenata u Skupštini Crne Gore.

"Parlament Crne Gore, kao institucija sa legitimitetom izabranih predstavnika građana ne smije biti teren na kome će po unaprijed osmišljenom scenariju bilo ko pokušati da Crnu Goru destabilizuje. Simptomatično je i to da se incidenti uvijek dešavaju pred neki važni događaj, a takav je sigurno proslava deset godina obnove nezavisnosti, kao i potpisivanje protokola o pristupanju NATO-u", stav je Socijaldemokrata.

"Naravno, ono što su Socijaldemokrate Crne Gore stalno potencirale je to da kao sistem ne smijemo dozvoliti "politiku ulice", posebno da ona zaživi i u institucijama sistema, zbog čega isključivo odgovrnost mora snositi trenutni predsjednik Parlamenta, koji je očigledno jedan od koordinatora srozavanja crnogorskog parlamenta. Sva ova dešavanja još jednom potvrđuju ispravnost naše borbe i pobjede nad naumom da "kolašinski" postane i "podgorički" scenario”, dodaju Socijaldemokrate.

“Zato drugačija politička kultura, koju Socijaldemokrate intenzivno propagiraju i koja je usmjerena na partnerstvo za dinamičan ekonomski razvoj, odnosno na poboljšanje životnog standarda naših građana, dobija ogromnu podršku građana i potvrđuje superiornost nad politički degutantnim performansima pojedinih aktera na crnogorskoj političkoj sceni”, zaključuju iz Socijaldemokrata.

Bonus video: