Matijević preuzima upravljanje Tivtom

Iako DPS i sama ima dovoljan broj odbornika da izabere Matijevićku za prvu gradonačelnicu koju Tivat dobija u svojoj istoriji, izvjesno je da će njeno imenovanje podržati još nekoliko stranaka
74 pregleda 7 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.05.2016. 13:16h

Predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel (DPS) zakazao je za 17. maj prvu radnu sjednicu novog saziva lokalnog parlamenta, a na kojoj je prva tačka izbor novog predsjednika Opštine.

DPS koja sa 17 mandata ima natplovičlnu većinu, najavila je da će na to mjesto kandidovati prim.dr. Snežanu Matijević, aktuelnu direktorku Doma zdravlja Tivat, a koja je bila i nositeljka njihove izborne liste na izborima 17. aprila.

Iako DPS i sama ima dovoljan broj odbornika da izabere Matijevićku za prvu gradonačelnicu koju Tivat dobija u svojoj istoriji, izvjesno je da će njeno imenovanje podržati još nekoliko stranaka.

Matijevićka će kao nova šefica lokalne izvršne vlasti pored ostaloga, imati zadatak i da uvede više izmjena u načinu organizovanja i rada opštinskih službi, a moguće i da neke od aktuelnih njihovih rukovodilaca "isprati" sa tih dužnosti jer su lokalni odbor i centrala DPS prilično nezadovoljni načinom na koji je Opština funkcionisala u protekle dvije godine koliko ju je kao gradonačelnik, vodio faktički smijenjeni Ivan Novosel.

Pored izbora gradonačelnice, SO će na sjednici 17. maja imenovati i nove sastave skupštinksih odbora i radnih tijela kao i izabrati nove sastave Savjeta za zaštitu životne sredine, Savjeta za davanje predloga naziva, naselja, ulica i trgova, kao Savejta za predstavke i pritužbe.

Bonus video: