Sestrić Obrada Miša Stanišića vodi sindikat

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević juče je, međutim, demantovao Ašaninove optužbe i tvrdi da ni na jedan način nije bio uključen u izbor sindikalnog rukovodioca
104 pregleda 3 komentar(a)
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Luka Zeković
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2016. 17:59h

Izbor predsjednika sindikata lokalne uprave u Mojkovcu je primjer nepotizma, smatra odbornik URA Ivan Ašanin. On vjeruje da nije slučajno što je za predsjednika sindikata lokalne uprave izabran Duško Jokić, sestrić funkcionera DPS-a Obrada MIša Stanišića, a brat od tetke predsjednika Opštine Dejana Medojevića.

„Odlučivano je u kabinetu predsjednika Opštine koji je zvao ujaka poslanika da pita ko bi mogao biti predsjednik sindikata lokalne uprave. Tako je ujak poslanik dao direktivu sestriću predsjedniku Opštine da izaberu drugog sestrića za sindikalnog lidera,“ navodi odbornik URA.

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević juče je, međutim, demantovao Ašaninove optužbe i tvrdi da ni na jedan način nije bio uključen u izbor sindikalnog rukovodioca.

On je potvrdio da mu je Jokić brat od tetke. „Međutim, on je zaposlen u lokalnoj upravi mnogo duže nego što sam ja na funkciji. Niti znam kako je tekao izbor predsjednika sindikata niti sam na bilo koji način učestvovao, jer, kao što znate, i zakonom je regulisano da nemam pravo na to”, izjavio je Medojević “Vijestima”.

Ašanin, koji je sjednici sindikata prisustvovao kao odbornik tvrdi da su izboru prvog čovjeka te organizacije prisustvovali i predsjednik SO Slavenko Blažević, što je, smatra, suprotno zakonu.

„ Kao odbornik u SO Mojkovac morao sam ukazati i pozvati ih da poštuju Statut i napuste sastanak jer predsjednik SO i funkcioneri ne mogu biti i glasati na takvom skupu. U Statutu sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore precizirano je da član sindikata može biti svaki zaposleni, osim starješine organa, direktora i lica sa posebnim ovlašćenjima,“-podsjeća Ašanin. Klub odbornika GP URA , najavljuje on, predložiće pokretanje procedure za smjenu Blaževića sa funkcije prvog čovjeka lokalne zakonodavne vlasti. Ašanin ocjenjuje da je „unizio tu funkciju kršeći statut i druge akte“

Bonus video: