Demokrate podsjetile: Nećemo u ovakvu Vladu

"Demokratska Crna Gora podsjeća javnost Crne Gore da neće u Milovu, 40. Vladu, jer ona nije, niti može biti nova, prelazna i 41, Vlada, već Vlada koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji, u trenutku kada je Đukanović uveo novo pravilo “kupi, pa vladaj”"
10 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.05.2016. 16:10h

Demokratska Crna Gora saopštila je da nije potpisala Sporazum, te da neće biti dio, kako su saopštili "Milove 40. Vlade".

"Demokratska Crna Gora podsjeća javnost Crne Gore da neće u Milovu, 40. Vladu, jer ona nije, niti može biti nova, prelazna i 41, Vlada, već Vlada koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji, u trenutku kada je Đukanović uveo novo pravilo “kupi, pa vladaj”. Demokrate nisu potpisale Sporazum koji zaokuplja pažnju političke i ukupne javnosti ovih dana. Osim navedenih razloga, ovakva odluka je donešena i zbog toga što smo na najvišim partijskim organima, u pisanoj formi, potvrdili da nećemo sa DPS-om ni prije ni nakon izbora, ni na državnom, ni na lokalnom nivou, niti nikada. DPS-u i Milu Đukanoviću ništa ne vjerujemo, što smo pokazali bezbroj puta do sada", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da ne podržavaju predloženi Lex specialis.

"Sljedstveno tome, poslanici Demokratske Crne Gore neće učestvovati u radu sjednice Skupštine na kojoj se raspravlja o rekonstrukciji Vlade Mila Đukanovića", zakjljučuje se u saopštenju.

Bonus video: