Đukanović: Opoziciji mjesta u Vladi kao terapeutska mjera

"Opozicija će vidjeti nakon izbora da ne gubi zbog zloupotreba, već zbog svoje slabe političke konkurentnosti. Ako se ponovu budu pozvali na zloupotrebe to znači da su pokrali sami sebe. Time će i nova vlada nakon izbora biti rasterećena optužbi", kazao je Đukanović
67 pregleda 38 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2016. 13:42h

Premijer Milo Đukanović kazao je da je pristao da omogući ulazak dijelu opozicije u Vladu iz dva razloga.

Prvi je, kako je kazao, terapeutsko djelovanje na opoziciju koja nema povjerenje u izborni proces i rad državnih organa, a drugi smanjenje višedecenijskog jaza u crnogorskom društvu koji je nakada postojao zbog razlika u vezi državnog statusa Crne Gore, a sada zbog evroatlanskih integracija.

On je naveo da je Vlada u proteklom periodu vrlo otežano funkcionisala jer je imala opoziciju van vlasti, koja je bila protiv Vlade ali i države, kao i drugu opoziciju unutar vlasti.

"Imali smo malo više opozicije nego što je bilo potrebno", kazao je Đukanović.

On je naveo da je opozicija svoje dosadašnje poraze pravdala izbornim nepravilnostima, dijeljenjem socijalnih naknada, poljoprivrednih subvencija, zbog čega su im sada ustupljena uprava ta ministarstva.

"Opozicija će vidjeti nakon izbora da ne gubi zbog zloupotreba, već zbog svoje slabe političke konkurentnosti. Ako se ponovu budu pozvali na zloupotrebe to znači da su pokrali sami sebe. Time će i nova vlada nakon izbora biti rasterećena optužbi", kazao je Đukanović.

On je naveo i da na njegovu žalost sada u Vladi nema predstavnika SNP-a, jer bi se time dodatno smanjio politički jaz u društvu jer je SNP bio protiv obnove državnosti Crne Gore, a sada je protiv članstva u NATO.

Bonus video: