Ravnogorski pokret: Nijesmo opasni, ne znamo odakle odjednom amnezija Markovića

„Vjerovatno će biti zapisano u političkim analima Crne Gore da je jedna vlast zabranila jednu NVO prije nego što je ona bilo šta i uradila“, saopštio je Milošević.
127 pregleda 198 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2016. 16:12h

Razloge za zabranu registracije Ravnogorskog pokreta teško je ozbiljno komentarisati, saopštio je jedan od osnivača te nevladine organizacije (NVO), Ivan Milošević, navodeći da ne zna po čemu je to udruženje opasno po javni moral ili zdravlje ljudi.

Koordinator Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Duško Marković, donio je rješenje kojim se Ravnogorski pokret briše iz Registra nevladinih udruženja.

„Marković kaže da je rješenje o upisu u registar NVO napisano mimo njegovog znanja i da on o tome nije bio upoznat. Međutim, na rješenju o upisu nalazi se pečat MUP-a i njegov svojeručni potpis“, saopštio je Milošević.

On je rekao da ne zna odakle odjedanput amnezija Markovića. „Ali je očigledno da Marković voli da mijenja mišljenja i to kako vjetar duva“.

„Vjerovatno će biti zapisano u političkim analima Crne Gore da je jedna vlast zabranila jednu NVO prije nego što je ona bilo šta i uradila“, saopštio je Milošević.

On podjeća da, od vremena registracije, ta NVO nije održala nikakav skup i jedino je objavila par saopštenja povodom kritika poslanika Džavida Šabovića.

„Razloge koje Marković navodi za zabranu registracije RP teško je ozbiljno komentarisati. Ma koliko se trudio u svim razlozima zabrane ne vidim RP, jer ne znam po čemu smo to mi opasni po javni moral, zdravlje ljudi, a posebno za poteškoće u privredi“, saopštio je Milošević.

Uz to, kako je rekao, ne zna šta su zgriješili kada se rado i ideologiji. „I voljeli bi da znamo koja je to ideologija dozvoljena po Ustavu Crne Gore“.

„Ukoliko je jedina dozvoljena ideologija u Crnoj Gori komunizam, što bi se po reakciji Markovića moglo zaključiti, u Ustavu treba to jasno reći, pa da nam je jasno da smo nakon pada berlinskog zida i sloma komunizma u svim zemljama Istočne Evrope jedina komunistička država“, kaže se u saopštenju Miloševića.

Međutim, dodao je, to bi se za današnju Crnu Goru teško moglo reći, „jer je ona prihvatila sve ekonomske, političke i duhovne vrijednosti zapadnog kapitalizma, protiv kojeg su svim srcem bili ideološki potomci Markovića“.

„Međutim, jedino što je zvanična Crna Gora i njen potpredsjednik Vlade od komunizma zadržali je slika o četnicima i tu ne popuštaju ni za jotu. I neka ne popuštaju i neka rade šta hoće, ali mislim da ovakvo blamiranje kao što su oni doživjeli povodom registracije Ravnogorskog pokreta teško mogu i svojim najvjernim pristalicima da objasne“, poručio je Milošević.

Galerija

Bonus video: