SD: Sjećamo se onih koji su hrabro dali živote u borbi za slobodu

U ime Omladine SDCG, u Podgorici je položeno cvijeće na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica, dok je OSD Nikšića položio vijenac na spomenik Ljubu Čupiću
2 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 09.05.2016. 15:11h

Povodom obilježavanja Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, Socijaldemokrate Crne Gore su u više gradova organizovali polaganje vijenaca i cvijeća na spomen obilježja.

Tako su Socijaldemokrate Bijelog Polja položili vijenac na spomenik borcima NOR-a, dok su predstavnici OO SD Pljevlja položili vijenac na spomenik na Stražici.

U ime Omladine SDCG, u Podgorici je položeno cvijeće na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica, dok je OSD Nikšića položio vijenac na spomenik Ljubu Čupiću.

Ovim je odata počast stradalima u vrijeme narodno-oslobodilačke borbe, uz poziv na očuvanje duha antifašizma i slobodarstva i njegovanje ideja moderne i evropske države Crne Gore.

“Na ovaj dan se sjećamo onih koji su hrabro dali živote u borbi za slobodu i za sve one vrijednosti koje su danas utkane u tekovine moderne Evrope. Slaveći pobjedu nad fašizmom slavimo demokratiju, mir, toleranciju i ideju ujedinjenosti u cilju izgradnje države koja će baštiniti evropske vrijednosti, bez podjela i nejednakosti. Nakon toliko godina, zbilja vjerujemo da je prošlo vrijeme pogrešnih ideologija i uvjerenja, te da svaki svaki slobodan čovjek ima pravo da živi u stabilnom i prosperitetnom društvu’’ – navodi se u saopštenju SDCG.

Bonus video: