Vujović izbor trojke za ministra

Vujović nije član nijedne od tri stranke i biće predložen kao nestranačka ličnost da zamijeni Petra Ivanovića
331 pregleda 41 komentar(a)
Milorad Mišo Vujović, Foto: Zoran Đurić
Milorad Mišo Vujović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2016. 05:34h

Bivši gradonačelnik Cetinja Milorad Mišo Vujović kandidat je “trojke” za ministra poljoprivrede u Vladi izbornog povjerenja, odlučeno je na juče održanim konsultacijama.

Vujović nije član nijedne od tri stranke i biće predložen kao nestranačka ličnost da zamijeni Petra Ivanovića, potvrđeno je “Vijestima”.

Sarađivao je sa liderom URA Žarkom Rakčevićem. Bio je član rukovodstva Liberalnog saveza Crne Gore.

Time je ispunjeno posljednje upražnjeno ministarsko mjesto u Vladi izbornog povjerenja koje je tražila opozicija.

O ovoj temi, uz leks specijalis i inicijativu za smjenu šefa Skupštine Ranka Krivokapića, danas bi trebalo da bude priče u Skupštini.

Međutim, leks specijalis - zakon koji omogućava primjenu Sporazuma vlasti i dijela opozicije o uslovima za fer izbore, koji sada ima većinu za prolaz, neće imati podršku poslanika SNP-a, poručila je juče poslanica Snežana Jonica.

“Naravno da SNP neće glasati takav tekst zakona”, kazala je za TV Vijesti, tvrdeći da ga je pisao potpredsjednik Vlade Duško Marković, a potpisali ga kao svoj poslanici URA i Demosa Dritan Abazović i Goran Danilović.

Međutim, poslanik Demosa Zoran Miljanić smatra da su tvrdnje SNP-a - čiji je lider Srđan Milić stavio potpis na Sporazum - neozbiljne.

“Za sve to što tvrdi ona treba da ima dokaze da bi bila ozbiljno shvaćena,” kazao je za “Vijesti”.

Premijer Milo Đukanović u petak veče je dostavio Skupštini listu “trojke” za mjesta u Vladi, čime je odbacio listu SNP-a koji je insistirao da dobije dva ministarska mjesta.

Đukanović je predložio ispred opozicije Danilovića za ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića za ministra finansija, Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja i Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade.

Bonus video: