Mašulović: Članstvo Crne Gore u NATO doprinijeće stabilizaciji međunarodne bebjednosne scene

Mašulović je predstavnike Ministarstva odbrane Francuske, Fabiena Mandona, i Ranoa Dorliaka, informisao o rezultatima ostvarenim u procesu reforme odbrane, kao i o aktivnostima koje Crna Gora sprovodi u okviru pristupnih pregovora sa NATO
54 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2016. 13:58h

Crna Gora je u potpunosti posvećena saradnji sa međunarodnim partnerima, i njeno članstvo u Alijansi će doprinijeti stabilizaciji globalne bezbjednosti, ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivan Mašulović.

On je, tokom 2BS Foruma u Budvi imao više bilateralnih susreta.

Mašulović je predstavnike Ministarstva odbrane Francuske, Fabiena Mandona, i Ranoa Dorliaka, informisao o rezultatima ostvarenim u procesu reforme odbrane, kao i o aktivnostima koje Crna Gora sprovodi u okviru pristupnih pregovora sa NATO.

“Mašulović je istakao da je naša zemlja u potpunosti posvećena saradnji sa međunarodnim partnerima, te da će članstvo Crne Gore u Alijansi svakako doprinijeti stabilizaciji međunarodne bebjednosne scene”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sagovornici iz Francuske ukazali su na ostvareni napredak Crne Gore u reformama sektora odbrane, ističući da država predstavlja primjer u regionu.

Oni su istakli da će Francuska nastaviti da podržava Crnu Goru u realizaciji najvažnijih spoljno-političkih ciljeva.

Navodi se da se zamjeniku ministra odbrane Turske, Suajom Alpajom, Mašulović zahvalio na podršci koju je ta država pružila Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija.

"Mašulović i Alpaj razgovarali su i o intenziviranju bilateralnih odnosa u oblasti odbrane, o mogućnosti školovanja crnogorskih kadeta na turskim vojnim akademijama, te obuci pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u Centru izvrsnosti za borbu protiv terorizma u Ankari", kaže se u saopštenju.

Alpaj je istakao da je saradnja između ministarstava odbrane dvije države na visokom nivou i da će Turska nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori ka punopravnom članstvu u NATO i Evropsku uniju.

Galerija

Bonus video: