Demokrate: Građani navikli na rasipničku kockarsku vlast

"Čak i ovako porazni ekonomski pokazatelji o deficitu i javnom dugu ne oslikavaju pravu tjeskobu zbog ekonomske i socijalne drame koju preživljava ogromna većina stanovništva"
138 pregleda 6 komentar(a)
Duško Stjepović, Foto: Demokratska Crna Gora
Duško Stjepović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.05.2016. 12:05h

Porazna je činjenica da se gotovo niko nije osvrnuo na podatak da je Vlada prošle godine zabilježila "sjajan" rezultat – deficit u iznosu od 291,3 miliona eura, saopštio je, član Medijskog tima Demokrata Duško Stjepović.

"Imajući u vidu kakav je, i šta je radio svih ovih godina, razumljivo je što "domaćina" ne brine ili, bar, što ne želi da se primijeti da ga brine što mu je "kesa" bila šuplja za skoro tri stotine miliona eura u prošloj godini, ali je žalosno što su se "ukućani" navikli na domaćina rasipnika, koji je, prema izvještaju Centralne banke za 2015. godinu, u koji su mediji imali uvid, u maniru kockara koji pare uzima kod kamataša, odavno prešao dozvoljeni prag mastriškog kriterijuma od 3 odsto BDP-a", navodi se u saopštenju Stjepovića.

Dodaje da je za Demokrate nedopustivo da budžetski deficit iznosi 8,1 odsto BDP.

"Pri čemu se mora imati na umu i ogroman iznos javnog duga, koji tešku situaciju u kojoj se nalaze državne finansije stavlja u još teži položaj. Iako bismo svi mi voljeli da, konačno, sa svoja 4 točka osjetimo vožnju po autoputu u Crnoj Gori, ne možemo se praviti da nam je drago što imamo, sa jedne strane, nesposobnu vlast koja za 26 godina nije uspjela da izgradi ni jedan njegov metar, već jedva da uspijeva da zakrpi i ono što je dobila kao zaostavštinu "radnih akcija", a, sa druge strane, propagandnu vrhušku koja građanima kači još jedan kamen o vrat, odlučujući da pri ovakvom stanju javnih finansija, za koje ona ista nosi isključivu odgovornost, uz falični ugovor, zadužuje i naše potomke", saopštio je Stjepović.

Navodi da nema domaćinstva u Crnoj Gori čija, makar, polovina članova nije u dugovima do guše.

"Čak i ovako porazni ekonomski pokazatelji o deficitu i javnom dugu ne oslikavaju pravu tjeskobu zbog ekonomske i socijalne drame koju preživljava ogromna većina stanovništva. Niko od nas iz vida nikako ne smije ispustiti svakodnevni život ljudi i ukazati na direktnu odgovornost (krivicu) vlasti, krivicu onih koji se po Ustavu i svim zakonima, sve kad bi htjeli, a često to i čine, nje ne mogu odreći. Prepoznajući dimne zavjese kojima ova nezajažljiva vlast, praveći i potencirajući podjele, pokušava zamutiti vid i uticati na zdrav razum građana i tako se dočepati još koje godine privilegija, nekažnjivosti i izbjegavanja podnošenja računa, Demokrate će sve činiti, i ovim putem čine, da im to ne dozvole", zaključio je Stjepović.

Bonus video: