Krivokapić: Očekujem da će Đukanović tokom vikenda poslati predlog

Upitan da li očekuje da bi premijer mogao napraviti mješvinu liste predloženih kandidata URA, SDP i Demosa, sa listom SNP, Krivokapić je kazao da je ostavljeno mjesto ministra poljoprivrede, koje može da pripadne SNP
55 pregleda 16 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2016. 12:06h

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić je kazao da je lista sa imenima kandidata za nove ministre usaglašena i poslata premijeru Milu Đukanoviću prije neki dan.

"U pitanju je jedinstvena lista opozicije koja je potpisala sporazum i vjerujem da će premijer tu činjnicu uvažiti i očekujem da će tokom vikenda poslati (predlog), kako bi u ponedjeljak počeli Skupštinu sa raspravom o lex specijalisu i Vladi izbornog povjerenja. Tako da je ta lista jasna, ostalo je jedno prazno mjesto, čak mislim da tokom vikenda možmo popuniti tu listu ako SNP ne prihvati poziciju koja mu je ostavljena", kazao je Krivokapić

Upitan da li očekuje da bi premijer mogao napraviti mješvinu liste predloženih kandidata URA, SDP i Demosa, sa listom SNP, Krivokapić je kazao da je ostavljeno mjesto ministra poljoprivrede, koje može da pripadne SNP.

"Mi ga namjerno nijesmo predlagali, ostavljjući prostora SNP da dođe na to mjesto“, naveo je Krivokapič. Mjesto ministra finnisja, kako je kazao nije "pregovorljivo".

Đukanović je danas kazao da će on sam večeras predložiti imena ministara za Vladu izbornog povjerenja, ako se opozicija do tada međusobno ne dogovori.

"Postoji samo jedna lista, koju smo predali od četiti kandidata. Ako premijer to pokuša da mijenja, mi nećemo biti dio dogovora i izaći ćemo iz sporazuma, jer za sada smo mi jedini potpisinici sporazuma", kazao je Krivokapić i dodao da nijesu imali bilateralnih pregovora sa SNP.

Krivokapić je kazao da je "stvar došla u fazu konačne odluke".

"Novih pregovora nema. Premijer će, koristeći ustavno prvo, odlučiti. Mislim da znam tu odluku, jer postoji samo jedna lista opozcije, ona koja je od 1. decembra pregovarala sa njim, te tri partije su ostale sve vrijeme u procesu, potpisale Sporzum i one su garant ozbiljnosti da Sporazum može funkcionisati. Želja je naša da bude i SNP da se priključe poziciji koja im je ostavljena“, istakao je Krivokapić.

Bonus video: