NE POSTAVLJAJU USLOVE

DF: Podržaćemo tehničku vladu i bez nas u njoj, samo da DPS padne

„I da u kratkom roku, bez opstrukcija DPS-a i njegovih satelita, svi zajedno dođemo do što boljih uslova za slobodne i fer izbore. Valjda su sve ove stranke manje režimske od DPS-a, pa bi bilo logično da im je lakše da između sebe podijele funkcije, nego sa DPS-om“
0 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2016. 15:13h

Demokratskom frontu (DF) lične ambicije nijesu važnije od rušenja aktuelnog režima i ne postavlja nikakve uslove kad je u pitanju tehnička vlada, saopštio je funkcioner tog saveza, Slaven Radunović.

„Konstituenti DF-a su formirali ovaj savez kako bi mobilisali sve raspoložive snage s ciljem rušenja režima Mila Djukanovića. Nikakve partijske kombinatorike ili lične ambicije nam nisu važnije od toga, jer smatramo da je ispunjenje ovog prioriteta preduslov bilo kakvih ozbiljnih promjena u Crnoj Gori“, saopštio je Radunović.

Zbog svega toga, kako je rekao, DF nudi formiranje tehničke vlade bez Demokratske partije socijalista (DPS). „Koja bi u kratkom roku, bez opstrukcija režimskih funkcionera, na najefikasniji način obezbijedila uslove za fer i slobodne izbore. Ne postavljamo nikakve uslove, jer nas zanima samo jedno – pad Đukanovićeve vlade“.

„Spremni smo da podržimo i manjinsku tehničku vladu, sastavljenu od ostalih stranaka koje se deklarišu kao opozicione, tako da niko animozitet prema DF-u ili nekom njegovom dijelu ili funkcioneru, ne može koristiti kao izgovor“, poručio je Radunović.

Kako je rekao, evo prilike da Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija (SDP), Pozitivna, URA, Demokrate i Demos podijele sva mjesta u vladi.

„I da u kratkom roku, bez opstrukcija DPS-a i njegovih satelita, svi zajedno dođemo do što boljih uslova za slobodne i fer izbore. Valjda su sve ove stranke manje režimske od DPS-a, pa bi bilo logično da im je lakše da između sebe podijele funkcije, nego sa DPS-om“, kazao je Radunović.

Što se DF-a tiče, dodao je, oni će svoje pozicije zaslužiti na sljedećim izborima, „ako budu organizovani u skladu sa očekivanjima najvećeg dijela građana Crne Gore“.

Poslanik Mladen Bojanić pozvao je Demokratski front (DF) da se izjasni u vezi sa tehničkom vladom i saopšte da li postavljaju neke uslove i jesu li spremni da toj vladi daju bezuslovnu manjinsku podršku.

Iz DF-a su u srijedu pozvali ostatak opozicije da sa njima formiraju novu parlamentarnu većinu i tehničku vladu.

Bojanić je rekao da bi, bez ulaženja u analizu realnosti ostvarenja ponude DF-a o formiranju tehničke Vlade od svih opozicionih partija, "odnosno onih koji se tako izjašnjavaju", volio da čuje stav DF-a po pitanju njihove participacije u takvoj vladi.

"Da li postavljaju neke uslove ili su spremni da daju bezuslovnu manjinsku podršku toj tehničkoj vladi", naveo je Bojanić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Preporučujemo za Vas