Đukanović zateže, a zna koju će listu

Izvor “Vijesti” uključen u pregovore rekao je da je utisak nakon razgovora sa DPS-om da će Milo Đukanović dostaviti listu koju su mu uputili Demos, URA i SDP, ali da to još nije potpuno izvjesno
21 komentar(a)
parlamentarni dijalog, Foto: Savo Prelević
parlamentarni dijalog, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2016. 05:17h

Nakon niza konsultacija Demosa, URA i SDP-a sa DPS-om još je neizvjesno kada će premijer parlamentu dostaviti listu kandidata za nove ministre u Vladi i čiji će sve predstavnici biti na toj listi.

Tri opozicione partije juče su održale međusobne konsultacije, kao i razgovore sa funkcionerima DPS-a.

Izvor “Vijesti” uključen u pregovore rekao je da je utisak nakon razgovora sa DPS-om da će Milo Đukanović dostaviti listu koju su mu uputili Demos, URA i SDP, ali da to još nije potpuno izvjesno.

Drugi izvor “Vijesti” rekao je da su u DPS-u svjesni da je u igri jedino lista koju su uputile tri partije, jer je premijer prihvatio leks specijalis koji jasno kaže da treba da mu dostave jedinstvenu listu opozicije. Premijeru je, pored liste Demosa, URA i SDP-a, dostavljena i lista SNP-a sa predlogom da Veselin Bakić bude ministar finansija a Radivoje Rašović poljoprivrede.

Predsjednik URA Žarko Rakčević rekao je sinoć za RTCG da očekuje da Đukanović u naredna dva dana predloži kandidate za ministre, a da će sjednica Skupštine biti održana u ponedjeljak ili utorak.

On je kazao i da je SNP-u ostavljeno jedno mjesto u Vladi a da očekuje i da premijer razgovorom sa liderom SNP-a Srđanom Milićem dođe do rješenja.

Đukanović je juče, na kraju sjednice Vlade, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću, zahvalio ministrima koji će, u zavisnosti od dogovora, uskoro ustupiti mjesta opoziciji u interesu realizacije sporazuma. Ministarske pozicije će najvjerovatnije napustiti Radoje Žugić, Petar Ivanović, Zorica Kovačević i Duško Marković.

Kandidati za potpredsjednika Vlade i ministra rada Milenko Popović i Boris Marić, kazali su sinoć na TV Vijesti da ne preispituju odluku o angažmanu.

"Veoma je važno što ćemo biti dio užeg kabineta Vlade u toku izbornog procesa", kazao je Marić.

Popović je kazao da je isključivo odgovornost SNP-a što je došlo do zastoja, ali da ih ne bi trebalo isključiti iz procesa.

Bonus video: