Rakčević: SNP-u je ostavljeno mjesto u Vladi

"Nadam se da će Đukanović zajedno sa Milićem i predstavnicima SNP-a naći rješenje i lično bi voljeli da SNP bude sastavni dio Vlade", kazao je Rakčević
88 pregleda 19 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2016. 20:35h

Lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je da očekuje da premijer Milo Đukanović u naredna dva dana predloži kandidate za ministre u prelaznoj Vladi, i da će sjednica Skupštine biti održana u ponedjeljak ili utorak.

Rakčević je gostujući u emisiji “U centar” Televizije Crne Gore kazao i da je Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) ostavljeno jedno mjesto u Vladi, kao i da očekuje da će premijer razgovorom sa liderom SNP-a Srđanom Milićem doći do rješenja.

"Očekujem da će premijer u ova dva dana dati prijedlog i da će sjednica Skupštine biti održana u ponedjeljak ili utorak", rekao je Rakčević.

On je ponovio da prvobitno SNP nije potpisao Sporazum o fer i slobodnim izborima, i da njihovog potpisa nema na primjerku tog dokumenta od 26. aprila.

"Ja nemam informaciju, osim iz medija, da su oni potpisnici, imam primjerak Sporazuma gdje nema potpisa SNP-a", kazao je Rakčević.

On je ocijenio da nije dobro što je SNP, dan pred sjednicu Skupštine, dostavio listu kandidata za ministre.

"To je sporazum na kojem smo zajedno radili sa vladajućom partijom. Volju da uđe SNP je iskazao i DPS i svi ostali potpisnici sporazuma", naveo je Rakčević i dodao da URA, Demos i SDP imaju legitimitet da uđu u prelaznu Vladu i bez SNP-a.

Rakčević je ponovio da URU ne interesuju ministarske funkcije i fotelje i dodao da kandidat za ministra rada Boris Marić, nije član URE, već nevladin aktivista.

"Nadam se da će Đukanović zajedno sa Milićem i predstavnicima SNP-a naći rješenje i lično bi voljeli da SNP bude sastavni dio Vlade - mjesto je ostavljeno", kazao je Rakčević.

On je dodao da je princip bio da svako iz opozicije dobije po jedno mjesto u Vladi izbornog povjerenja.

Bonus video: