Marić: Očekujem opstrukcije u Ministarstvu rada

Marić nije iznenađen problemima, jer je problem svih partija, kako je rekao, to što ispred javnih interesa stavljaju partijske interese
29 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2016. 20:22h

Kandidati za potpredsjednika Vlade i ministra rada i socijalnog rada Milenko Popović i Boris Marić kazali su da ne preispituju odluku o angažmanu u Vladi izbornog povjerenja.

“Dao sam riječ ljudima od integriteta i neću ih izdati dok drže svoju riječ”, kazao je Popović gostujući sa Marićem u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Popović je istakao da samo SNP snosi odgovornost za sadašnji zastoj, ali da partiju Srđana Milića ne bi trebalo isključiti iz procesa.

Marić nije iznenađen problemima, jer je problem svih partija, kako je rekao, to što ispred javnih interesa stavljaju partijske interese.

On takođe smatra da je trebalo ranije izaći sa konkretnih zahtjevima, ponudama i rokovima.

Međutim, “veoma je važno što ćemo biti dio užeg kabineta Vlade u toku izbornog procesa”, dodao je Marić.

Popović je rekao da je veoma bitno da se birački spiskovi dovedu u red.

Na pitanje koji su njegovi motivi za angažman u Vladi izbornog povjerenja, Popović je naveo da je to što sebe smatra patriotom. “A patriota je onaj ko vodi brigu samo o javnom interesu”, pojasnio je.

Popović je naveo da će njegov glavni posao na mjestu potpredsjednika Vlade biti da koordinira svim mogućim linijama monitoringa ui partijama.

Marić, koji će preuzeti resor Zorice Kovačević, kazao je da očekuje opstrukcije u Ministarstvu rada.

Popović je naglasio da on i Marić imaju izlazne varijante u slučaju da stvari krenu pogrešnim smjerom.

Bonus video: