Demokrate: Nova kriza vlasti u Prijestonici

"Usvajanje Predloga odluke o izmjeni Odluke o budžetu za 2018. i Predloga odluke o budžetu za 2019. godinu, koje je najavljeno do kraja decembra, sada je pod velikim znakom pitanja", ističu Demokrate
1177 pregleda 7 komentar(a)
"Cetinjski parlament već duže vremena ne funkcioniše stabilno", Foto: Demokratska Crna Gora
"Cetinjski parlament već duže vremena ne funkcioniše stabilno", Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.12.2018. 16:31h

Osma sjednica cetinjskog parlamenta prekinuta je zbog blokade rada Odbora za finansije, koji već duže vremena ne funkcioniše stabilno, a samo u posljednjih nedjelju dana odložene su dvije sjednice zbog nemogućnosti vladajuće većine da obezbijedi kvorum za rad, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice..

Kako ističu, usvajanje Predloga odluke o izmjeni Odluke o budžetu za 2018. i Predloga odluke o budžetu za 2019. godinu, koje je najavljeno do kraja decembra, sada je pod velikim znakom pitanja, jer Skupština ne može odlučivati o pitanjima o kojima nema mišljenje nadležnog radnog tijela, u ovom slučaju mišljenje i predlog Odbora za finansije.

Iz Demokrata navode da je na zahtjev ovog odbora" nasilno, bez valjanog obrazloženja", sa dnevnog reda izostavljen Predlog odluke Demokrata o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za sve osnovce.

"Nastavak sjednice zakazan je za četvrtak, 27. decembar. Ostaje da vidimo da li će odbornik dr Ivanović, član Odbora za finansije, koji je prije više mjeseci napustio Klub odbornika SD-a, po drugi put spašavati DPS, pod već izlizanom maskom tobožnjih "viših interesa", i tako definitivno postati džojstik u rukama ove partije, ili će nakon svega, ipak, skupiti hrabrosti i uskratiti im podršku", zaključuju Demokrate.

Bonus video: