"ZLOUPOTREBA FUNKCIJE"

Vuletić: DF pokušao da ponašanje sa ulice prenese u Parlament

"Pozivamo predsjednika i generalnog sekretara Skupštine Crne Gore da vode računa o dostojanstvu institucije na čijem su čelu i da, u skladu sa ovlašćenjima koja su im data, preduzmu mjere kako do ovakvih incidenata ne bi više nikada došlo"
0 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.05.2016. 14:20h

Čelnici Demokratskog fronta pokušali su danas da prenese svoje ponašanje sa ulice u crnogorski Parlament, zajedno sa svojim takozvanim "obezbjeđenjem". Bahati ulazak i ponašanje poslanika DF-a i njihove "pratnje" neprimjereni su visokom skupštinskom domu i do sada nijesu zabilježeni u istoriji crnogorskog parlamentarizma, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Milorad Vuletić.

Manji incident se desio u Skupštini oko 12 časova, kada su poslanici Demokratskog fronta ulazili u zgradu Parlamenta.

"Najavom da su im nekadašnji pripadnici Sedmog bataljona Vojske Jugoslavije "specijalni savjetnici", kao i zloupotrebom svojih poslaničkih funkcija koje su ignorisali tokom proteklih devet mjeseci, čelni ljudi DF-a su omalovažili crnogorsku Skupštinu i sve njene službe i pokušali da ponize državu Crnu Goru, praveći cirkus od njene najviše institucije. Propao im je i ovaj pokušaj, kao i svi predhodni, zahvaljujući isključivo razumnoj reakciji nadležnih organa", saopštio je Vuletić.

On je dodao da "vika, prijetnje i psovke mogu biti i jesu karakteristika čelnika DF-a".

"Ali im sigurno neće biti dozvoljeno da takvo uličarsko ponašanje prenesu sa svojih propalih performansa u Skupštinu Crne Gore. Zato pozivamo predsjednika i generalnog sekretara Skupštine Crne Gore da vode računa o dostojanstvu institucije na čijem su čelu i da, u skladu sa ovlašćenjima koja su im data, preduzmu mjere kako do ovakvih incidenata ne bi više nikada došlo", zaključio je Vuletić.