Rakočević: Članovi prethodni vlaste pobjegli sa mjesta zločina

Rakočević kaže da , iako se Kolašin i dalje smatra velikim turističkim centrom sa ogromnim prirodnim bogatstvima, "sve to pada u vodu, jer su oni svojom sebičnošću dozvolili da izgubimo možda i veće bogatstvo od toga, a to su upravo ovi mladi ljudi...
101 pregleda 13 komentar(a)
Vladan Rakočević, Foto: Demokrate
Vladan Rakočević, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.05.2016. 10:40h

Najveći problem u Kolašinu je odlazak mladih ljudi, poručio je Vladan Rakočević, član Inicijativnog odbora Demokrata Kolašina.

"Prije nekoliko mjeseci, Crna Gora je bila suočena sa odlaskom velikog broja građana u strane zemlje, tražeći azil. Iako se digla velika prašina u vezi sa tim problemom i tražili lažni razlozi koji bi zamazali oči građanima, svi smo znali da je razlog dugogodišnja nebriga državne vlasti za stanovništvo sjevera Crne Gore. U sličnoj situaciji se nalazi i Kolašin, koji se već godinama bori sa odlaskom, prije svega, mladih ljudi, što predstavlja najveći problem ove opštine. I u ovom gradu se desio scenario bahaćenja predstavnika državne vlasti na lokalnom nivou, koji su opustošili sve što je i malo ulivalo nadu tim mladim ljudima za povratak u svoj rodni grad nakon završenih studija", kazao je Rakočević.

Rakočević kaže da , iako se Kolašin i dalje smatra velikim turističkim centrom sa ogromnim prirodnim bogatstvima, "sve to pada u vodu, jer su oni svojom sebičnošću dozvolili da izgubimo možda i veće bogatstvo od toga, a to su upravo ovi mladi ljudi, koji je trebalo da budu stub našeg grada. Nažalost, na njihovom znanju i vještinama, sada svoje uspjehe grade druga preduzeća u nekim drugim gradovima."

"Nakon izgubljenih lokalnih izbora prije nešto više od godinu dana, svjesni situacije u koju su doveli svoj grad, većina članova prethodne vlasti je našla poslove u drugim gradovima i tako, bježeći sa mjesta zločina, sami pokazali da u ovom gradu skoro da nema više života. Prodajom opštinskih imanja, kao i svojom nesposobnošću da brojne investicije realizuju i tako makar daju neku nadu ovom turističkom dragulju sjevera Crne Gore, doveli su ga na njegove zadnje izdisaje. Nakon prodaje te imovine i priliva novca u opštinsku kasu, nijedan ozbiljan projekat nije urađen, kako bi makar pokušali da riješe ovaj problem i daju nadu ljudima koji su oduvijek željeli da se vrate u svoj grad i tu stvaraju svoju budućnost. Demokrate pozivaju VDT da se ozbiljno uključi i ispita poslovanje prethodne vlasti, jer neko mora snositi posljedice za štetu koju su nanijeli ovom gradu. Takođe, mi ćemo se i ubuduće truditi da ukažemo na sve nepravilnosti i probleme sa kojima se suočava naša opština", zaključuje Rakočević.

Bonus video: