Đukanović: Krivokapić je jedan od glavnih krivaca što je došlo do maltene političke korucpije

“Nismo još raspravljali o razrješenju Krivokapića. Stav ćemo saopštiti u srijedu poslije Kluba poslanika,” kazao je Đukanović
29 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2016. 11:08h

Demokratski front jedino nije donio odluku o smjeni šefa Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, ali on, po svemu sudeći, ne će moći da računa na podršku njegovih 15 poslanika ukoliko se poslije sedam mjseci vrate u skupštinske klupe.

Poslanik Milutin Đukanović kazao je za “Vijesti” da od tri pitanja o kojima će se sjutra raspravljati u Skupštini - leks specijalisu, Vladi izbornog povjerenja i smjeni šefa Skupštine - u DF-u samo nisu saglasni o posljednjem.

“Nismo još raspravljali o razrješenju Krivokapića. Stav ćemo saopštiti u srijedu poslije Kluba poslanika,” kazao je juče.

Međutim, napominje, stav o njemu je javnosti poznat.

“Naš stav prema Ranku Krivokapiću je poznat već duže vrijeme. On je jedan od glavnih krivaca što je došlo do maltene političke korucpije,” smatra Đukanović.

Naglašava i da ne može lider SDP-a da predstavlja opoziciju u Vladi izbornog povjerenja, jer je u svim prethodnim izbornim procesima učestvovao zajedno sa DPS-om.

Pristalice DF-a će se okupiti večeras od 20h ispred zgrade Skupštine kako bi donijeli odluku o povratku njegovih poslanika u skupštinske klupe.

“Mislim da će narod podržati odluku da se vratimo u Skupštinu,” kazao je Đukanović za “Vijesti”.

Đukanović nije želio da saopšti kako će njihove pristalice na skupu, koji je prijavljen, donijeti odluku o tome.

Međutim, kazao je da će to biti jedino pitanje koje će biti postavljeno PRED učesnike skupa.

DF je odluku o napuštanju sjednica Skupštine donio 27. septembra.

Bonus video: