DF: Damjanović odabrao borbu protiv režima

„Ovim činom Damjanović je bukvalno i razmontirao koruptivno-trgovačku suštinu sporazuma dijela izdajničke opozicije i Mila Đukanovića, koja je osim prevare biračkog tijela, bazirana i na ostanku opozicionih kandidata u Vladi i nakon izbora“, kaže se u saopštenju DF-a
25 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2016. 16:49h

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović zaustavio je pokušaj određenih centara moći da ga za nekoliko mjeseci potroše kao čovjeka i političara i razmontirao koruptivno-trgovačku suštinu sporazuma, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

DF je pozdravio odluku Damjanovića, koji nije prihvatio predlog Glavnog odbora SNP-a da do izbora bude na čelu Ministarstva finansija u Vladi izbornog povjerenja.

U DF-u smatraju da bi rukovodstvo SNP-a trebalo da slijedi potez Damjanovića koji je, kako su saopštili, odbijajući danajske darove, odabrao borbu protiv režima.

Damjanović je time, kako smatraju u DF-u, zaustavio pokušaj određenih centara moći da ga za nekoliko mjeseci potroše kao čovjeka i političara.

„Ovim činom Damjanović je bukvalno i razmontirao koruptivno-trgovačku suštinu sporazuma dijela izdajničke opozicije i Mila Đukanovića, koja je osim prevare biračkog tijela, bazirana i na ostanku opozicionih kandidata u Vladi i nakon izbora“, kaže se u saopštenju DF-a.

DF je, kako navode, na vrijeme upozoravao da opozicionari ovoliko dugo pregovaraju između sebe, samo da bi izdejstvovali što bolje pozicije u Vladi, „koje nemaju nikakvu kontrolnu, već digestivnu funkciju“.

„Odbijanje Aleksandra Damjanovića da bude dio ovako projektovane prevare opozicionih birača, istovremeno predstavlja i posljednju priliku SNP-u da odustane od dogovora sa Đukanovićem i vrati se izvornim principima opozicione borbe“, kazali su iz DF-a.

Kako navode, bez obzira što je rukovodstvo SNP-a već utvrdilo kvote za buduće kadrove i ministarske portfelje, nakon današnjeg poteza njihovog šefa kluba, ne postoji nijedan razlog da i Glavni odbor ne promijeni odluku o ulasku u koaliciju sa Đukanovićem.

„Naš savez još jednom podsjeća Srđana Milića kako smo zajedno 24. oktobra bili brutalno napadnuti od iste te Vlade u koju sad želi da uđe i istih tih pregovarača koji su dali nalog za juriš protiv sopstvenog naroda i upotrebu suzavca, šok bombi i gumenih metaka“, rekli su iz DF-a.

U DF-u upravo zbog te, kako su naveli, kristalne noći, i smatraju da bi rukovodstvo SNP-a trebalo da slijedi potez Damjanovića koji je, „odbijajući danajske darove odabrao borbu protiv režima“.

„DF vjeruje da je i posljednjim političkim laicima postalo jasno da ovoliko otezanje u pregovorima oko funkcija ima za cilj zauzimanje startnih pozicija za Đukanovićevog glavnog partnera poslije izbora“, kaže se u saopštenju.

„Čije se članstvo i funkcioneri i dalje batrgaju zbog toga što će njihovi kadrovi sjedjeti pored Mila Đukanovića i još ga oslovljavati sa „poštovani gospodine premijeru“, dovoljno govori da crnogorska politička scena zaslužuje jednu metlu koju će im narod vrlo brzo spremiti“, poručeno je iz DF-a.

Bonus video: