Amfilohije: RTCG nas svrstava u Judine svatove

"Na bogoubistvu i bratoubistvu je građena Crna Gora od četrdeset i prve godine. Ponadali smo se da će se ova nova Crna Gora vratiti Svetom Petru Prvom, Svetom Petru Drugom, Svetom Jovanu Vladimiru i njegovom mučeničkom svjedočenju za pravdu božju i za Hrista"
71 pregleda 79 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ažurirano: 29.04.2016. 19:57h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je tokom službe na Veliki petak da, RTCG forsira mitropolita CPC, Mihaila, i ako je suditi po Javnom servisu Crna Gora se svrstava u Judine svatove.

"Na bogoubistvu i bratoubistvu je građena Crna Gora od četrdeset i prve godine. Ponadali smo se da će se ova nova Crna Gora vratiti Svetom Petru Prvom, Svetom Petru Drugom, Svetom Jovanu Vladimiru i njegovom mučeničkom svjedočenju za pravdu božju i za Hrista. Ali, ako je suditi po Televiziji Crne Gore, a i po mnogo čemu drugome, Crna Gora se danas svrstava, ne sa Josifom Arimatejskim i sa Nikodimom, sa Presvetom Bogorodicom i sa Jovanom Bogoslovom, sa apostolima koji su cjelivali rane raspetoga Hrista nego sa - Judinim svatovima", rekao je Amfilohije.

Amfilohije je u intervjuu za “Ruski ekspres” rekao da 90 odsto ljudi u Crnoj Gori smatra Rusiju saveznikom.

"Mogu da kažem kristalno jasno da 90 odsto, ne mogu reći za druge među Muslimanima i za malu rimokatoličku zajednicu da su za to, ali što se tiče pravoslavnog korpusa u Crnoj Gori koji je jedinstven i većinski nema sumnje da se tu promijenilo bilo šta za jotu”, rekao je Amfilohije.

On je dodao da "to osjećaju i braća Rusi kad dolaze u Crnu Goru".

"Naša je dužnost da i ovu vlast koju poštujemo, ali Crna Gora ima svoj istorijski i vjekovni put. Siguran sam da ako ona želi da opstane i postoji na licu Zemlje i Evrope ona ne može da promijeni svoj put", rekao je mitropolit SPC.

Bonus video: