Selili Nurkovića bez rješenja

Sa komisijom je juče u sedam sati ujutro, kako je navedeno u izvještaju komisije, u kancelariju Nurkovića došao i Kalač
139 pregleda 27 komentar(a)
Nurković i Kalač, Foto: Uprava za šume, Arhiva Vijesti
Nurković i Kalač, Foto: Uprava za šume, Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.04.2016. 18:35h

Komisija, koju je imenovao ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović sa ciljem da nasilno smjeni sadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Mirsada Nurkovića (SDP) i postavi na to mjesto Nusreta Kalača (DPS), juče je konstatovala da nije imala uvid u rješenje o razrješenju Nurkovića niti u rješenje o imenovanju Kalača.

To znači da je ministar poslao tročlanu komisiju u sjedište Uprave za šume u Pljevljima da, kako je navedeno u rješenju o imanovanju komisije, "izvrši popis dokumentacije i preda posao novom direktoru", a da im pri tom uopšte nije dao rješenja o razrješenju Nurkovića i imenovanju Kalača.

Sa komisijom je juče u sedam sati ujutro, kako je navedeno u izvještaju komisije, u kancelariju Nurkovića došao i Kalač.

Nurković je izjavio da nije dobio rješenje o razrješenju, što bi bilo u skladu sa zakonom, jer bi sadržalo pravnu pouku, rok za žalbu i prethodno rješenje o imenovanju. On je naveo da su donošenjem rješenja o obrazovanju komisije za primopredaju dužnosti povrijeđena prava iz radnog odnosa, da je ono nezakonito i predmet krivične odgovornosti.

Nurković je naveo i da je spreman da nakon zakonito sprovedene procedure njegovog razrješenja i imenovanja Kalača, obavi primopredaju. Konstatovao je da ni Kalač, koji je došao da "preuzme" funkciju, nema rješenje o svom imenovanju.

U zapisniku je navedeno da je Kalač primio k znanju činjenice koje je iznio Nurković, i sama konstatacija članova komisije da nemaju rješenja o imenovanju i razrješenju.

Vlada je prošle sedmice donijela zaključak kojim daje saglasnost ministru poljoprivrede da razriješi Nurkovića i imenuje Kalača, ali on to izgleda do juče nije uradio. On je u rješenju o imenovanju komisije naveo da je Vlada razriješila Nurkovića.

Nurković, koji je vršilac dužnosti direktora Uprave za šume od septembra prošle godine, prije dvije sedmice je na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju iznio podatke o nizu nepravilnosti u izdavanju koncesija za šume, kao i da su ugovori u prethodnom periodu potpisivani bez bankarskih garancija i da je propuštena naplata mnogih dugova.

Bonus video: