Danilović: Svakome je jasno da DPS vlada zahvaljujući moru neprijavljenih donacija

On je kazao da "opet moramo tražiti smjenu upravljačkog sistema u RTVCG ili ćemo svjedočiti kako užasno i toksično polako ali sigurno izigrava zdrav razum i realnost."
3771 pregleda 4 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović, kazao je da svakodnevno objavljivanje novih i novih sadržaja "o tome kako predsjednik Đukanović nije legalno stekao milione, pa ni prvi milion, potvrđuje svima u Crnoj Gori ono što smo odavno znali."

"Sa video klipovima ili bez njih, uz otkića ili da smo ostali samo u uvjerenju stvar je jasna. Svakome, a ponajbolje glasačima DPS-a, jasno je decenijama da ta partija vlada zahvaljujući moru neprijavljenih donacija tokom svih kampanja, zloupotrebom državnih resursa, političkim zapošljavanjem i slično. Ne samo da im je jasno, nego mnogi upravo zato i glasaju za njih", kazao je Danilović.

UCG podsjeća da godinu dana, uz osporavanje gotovo svih, poziva da se napravi Vlada državnog jedinstva, i da opozicija tako, iznutra, kontroliše procese i izađe na izbore tek nakon što ta vlada obezbijedi uslove za elementarno korektno izjašnjavanje građana.

"Ili to ili bojkot. Pozdravljamo s toga stav jednog od lidera DF, gospodina Kneževića, da je neophodno konstituisati tehničku vladu. Nije presudno vazno kako ćemo je zvati, ona po svojoj formi mora biti prelazna i predizborna. Biće vjerovatno još snimaka na temu "Koverte", još neplaćenih računa, plaćenih privatnih putovanja, neplaćenog poreza ali to su samo dodatni razlozi da tražimo Vladu državnog jedinstva-tehničku vladu, a ne da očekujemo da Đukanović podnese ostavku ili da ga institucije kazne. Nažalost, to se neće dogoditi jer je ovo "mrtvo more" korupcije u kojemu instituvionalna pravila ne važe. Imamo samo dvije mogućnosti: - ili da "uživamo" u iznošenju "prljavog veša" sa dvora i čekamo da tema obljutavi, što je očigledna namjera; - ili da ispostavimo zahtjeve za tehničkom vladom koja bi trajala najmanje godinu i pokušala da spasi državu koja je i naša koliko i njihova", saopštio je Danilović.

On je kazao da "opet moramo tražiti smjenu upravljačkog sistema u RTVCG ili ćemo svjedočiti kako užasno i toksično polako ali sigurno izigrava zdrav razum i realnost."

"U ovakvom sistemu je lako pogoditi istinu ali moramo zasukati rukave i boriti se za nju. Oni koji neće formiranje Vlade državnog jedinstva, državnog spasa, tehničke ili prelazne vlade, suštinski navijaju da sve ostane ovako kako je, suštinski vjeruju DPS-u i svojim sitnim kalkulacijama. Očekujemo s toga da se kolege iz opozicije odazovu pozivu UCG da 18. februara napravimo sastanak svih i počnemo da radimo. Prije nekoliko dana smo poslali molbu da nam se do 13. februara odgovori da li je sastanak prihvatljiv i nadamo se da sujete neće upropastiti priliku. Hiljaditi put ponavljamo; bolji je zajednički dogovor, pa i prosječno uspješan, nego pojedinačna stranačka genijalnost. Ovo čudo se mijenja hrabro i mudro, napornim djelanjem, a ne saopštenjima i video klipovima. Doslovce naše geslo mora biti: Sad ili nikad. Sad, ili da se raziđemo u sramoti za koju smo i sami krivi", zaključio je Danilović.

Bonus video: