Krivokapić: Sporazum kruna temeljnog petomjesečnog rada

Kako je saopšteno iz parlamenta, senator Vanino Kiti istakao je značaj te posjete „pogotovo zbog doprinosa koji je predsjednik Krivokapić dao u iznalaženju konstruktvinih rješenja u procesu organizovanja fer i slobodnih izbora“
6 komentar(a)
sastanak Krivokapić, Foto: Kabinet predsjednika skupštine
sastanak Krivokapić, Foto: Kabinet predsjednika skupštine
Ažurirano: 28.04.2016. 15:17h

Sporazuma o fer i slobodnim izborima predstavlja krunu petomjesečnog temeljnog rada na stvaranju preduslova koji treba da rezultiraju slobodnom voljom građana u izbornom procesu, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa predstavnicima italijanskog Senata.

Krivokapić je danas primio delegaciju Odbora za evropske poslove italijanskog Senata.

Kako je saopšteno iz parlamenta, senator Vanino Kiti istakao je značaj te posjete „pogotovo zbog doprinosa koji je predsjednik Krivokapić dao u iznalaženju konstruktvinih rješenja u procesu organizovanja fer i slobodnih izbora“.

„Kao kruna ovih rješenja istaknuto je potpisivanje Sporazuma o fer i slobodnim izborima, nakon petomjesečnog temeljnog rada u građenju preduslova koji trebaju rezultirati slobodnom voljom građana u izbornom procesu“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da Crna Gora i Italija posjeduju tradicionalno dobar odnos utemeljen na zajedničkim vrijednostima.

Kiti je, kako se navodi, istako da Italija pruža punu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

Sagovornici su razgovarali i o vidovima saradnje koje je potrebno razvijati, i to u oblastima energetike, nauke i kulture.

„Krivokapić je istakao značaj podrške Italije koja posjeduje veliko iskustvo“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: