Pričom o Srbiji, DF radi u korist DPS-a

U DPS-u i SDP-u smatraju da je ova politika loša za Crnu Goru. Slažući se da je ta politika loša, Vujović je pohvalio njenu iskrenost
76 pregleda 325 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2016. 16:52h

Liderima Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije ostaje samo da sanjaju jedinstvenu srpsku državu, jer su svjesni da takvo nešto više nije moguće, poručio je juče predsjednik UO Centra za monitoring i istraživanje Zlatko Vujović.

Poruke lidera Nove i DNP-a Andrije Mandića i Milana Kneževića da se ne odriču zajedničke države za Vujovića su očekivane. “Očigledno je da su se odlučili da se vrate izvornom programskom opredjeljenju da se legitimišu kao prosrpska, odnosno proruska opozicija. Demokratski front, nakon odlaska Miodraga Lekića, od birača je prepoznat kao prosrpski blok, tako da u skladu sa tim ide i promjena orijentacije,” kazao je za “Vijesti”.

U DPS-u i SDP-u smatraju da je ova politika loša za Crnu Goru. Slažući se da je ta politika loša, Vujović je pohvalio njenu iskrenost.

“Njihovo osnovno programsko opredjeljenje je uvijek bilo prosrpske orijentacije. Bolje je iskreno zastupati sopstvene stavove nego se predstavljati nečim što nijesi,” rekao je on.

Iz DPS-a su juče “Vijestima” kazali da ova ideja DF-a ima za cilj destablizaciju Crne Gore.

Član Predsjedništva SDP-a Bojan Zeković naveo je da je ta ideja suprotna Ustavu. “Pored toga, ona je duboko politički retrogradna, zbog čega ne može obezbijediti podršku ni cijelog DF-a, a kamoli šire javnosti,” kazao je za Zeković za “Vijesti”.

On je dodao da ova politika ide u korist DPS-u. “Ovakvim inicijativama dio DF-a prihvata ulogu političkog strašila koju im je namijenio DPS, učvršćujući tezu DPS-a 'sve je bolje nego da ovi dođu na vlast',” kazao je. Vujović je kazao da će ova poruka podstaći podjele i polarizovati političku scenu u Crnoj Gori.

Bonus video: