Knežević za Borbu: Po Milovom nalogu sam dao 50.000 eura da se Subotić izvuče iz zatvora

"Pozvao sam jednog od službenika banke u Moskvi i naložio mu da ode do banke i odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili, otkriva Knežević
30759 pregleda 38 komentar(a)
Đukanović i Knežević, Foto: Savo Prelević
Đukanović i Knežević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević otkrio je da je po nalogu Mila Đukanovića platio 50.000 eura advokatu da izvuče Stanka Caneta Subotića iz zatvora u Moskvi. Taj novac, kako je kazao za Borbu, isplatio je iz svoje banke u Moskvi, a 50.000 eura mu je kasnije vratio Đukanović preko jedne zajedničke drugarice.

“Tačno je da sam dao novac za Subotića. U tom momentu nalazio sam se u Vili u Užičkoj u Beogradu, zajedno sa Mlutinom Mrkonjićem, Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem jer sam po Đukanovićevom zadatku išao tamo da SPS napravi koaliciju sa DS, kako Koštunica ne bi više bio premijer. U tom momentu me pozvao Đukanović, bilo je oko 21 sat, i pitao da li hitno mogu da pošaljem 50.000 eura nekom advokatu u Moskvi za Stanka Subotića. Napomenuo je da je jako hitno. Pozvao sam jednog od službenika banke u Moskvi i naložio mu da ode do banke i odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili, otkriva Knežević za Borbu.

Stanko Subotić

On pretpostavlja da su ga srpske službe snimale tokom ovog sastanka u Beogradu i “od tada počinje moj progon od strane Borisa Tadića”.

“Podsjećam da je pomenuta koalicija dogovorena ali više detalja ne mogu saopštiti u ovom trenutku. Takođe, tačno je i da sam zakazivao sastanak Subotića sa Miškovićem jer me je to zamolio Đukanović. Sve u vezi sastanka sam sa Đukanovićem dogovarao. Rekao mi je da ga pokupim iz Ulice Kneza Miloša i da ga odvedem na sastanak. Kada sam rekao vozaču da krene sa Gazele i uđe u garažu Delte, Subotić je počeo da vrišti, govoreći da mu je to najveći neprijatelj i da nikada ne bi otišao na sastanak sa njim. Đukanović me je molio prije toga da vidim da li zemlja kod Aerodroma u Beogradu, koja se vodi na Subotića može da da se prebaci na mene. To nijesam prihvatio. Ta zemlja je sada prodata u paketu sa prodajom Aerodroma Beograd”, pojašnjava Knežević.

Dodaje i da ove informacije, koje iznosi režimski portal, lično Đukanović prenosi svojoj ruskoj vezi Zoranu Ćoću Bećiroviću, koji je, kako tvrdi Knežević, njegov čovjek za posebne zadatke.

Bonus video: