Demokrate: Nećemo sa DPS-om ni na lokalnom ni na državnom nivou

Oni su ocijenili da je DPS partija prošlosti
109 pregleda 30 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.04.2016. 13:58h

Demokratska Crna Gora neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ni na lokalnom, ni državnom nivou formirati predizbornu ili postizbornu kolaiciju, saopštile su Demokrate.

Oni su rekli da zbog “pokušaja zbunjivanja javnosti” podjsećaju da su se na to obavezali odmah nakon osnivanja partije, 18. jula prošle godine Odlukom koju su donijeli na najvišem partijskom organu.

“Demokrate neće ni u kakvim kombinacijama i formama sa DPS-om niti na ovim niti na nekim novim izborima na državnom ili lokalom nivou. Ili još preciznije sa DPS-om nikada“, saopšteno je iz Demokrata.

Oni su ocijenili da je DPS partija prošlosti.

"Partija koja nam je pojela sadašnjost i partija koja prijeti da nam pojede budućnost i kao takva mora biti pobijeđena zajedno sa svim njenim satelitima, ali i sa Socijaldemokratskom partijom, jer je ona jedna od glavnih krivaca formiranja kabineta Mila Đukanovića, koji je pustošio Crnu Gori i njene građane punih 26 godina“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Predsjedništvo partije na sjednici 18. jula prošle godine donijelo odluku u da uvažavaju činjenicu da u svim političkim subjektima na političkoj sceni Crne Gore postoje stručni i kompetetni kadrovi, čistih biografija, koji se istinski zalažu za razvoj demokratije i prosperitet Crne Gore.

"Ali naglašavamo da se samo demokratizovanjem odnosa unutar partija i na demokratskim izborima, promjenom vlasti, oslobađa kadrovska i svaka druga energija, tako nužna za sveukupni napredak Crne Gore", piše u Odluci Demokrata.

Oni su pozvali i podstakli druge partije da usvoje sličan akt, naročito one koje su u svom višegodišnjem političkom djelovanju, nerijetko, dovodile u sumnju svoj opozicioni karakter manje ili više prikrivenom saradnjom sa DPS-om, i da prestanu sa, kako su rekli, podmetanjima i čestim prozivanjima, okrećući oštricu kritike, umjesto prema vlasti, prema kolegama iz opozicije, a posebno ka Demokratama.

Bonus video: