Demos: Sagledati mogućnost formiranja međustrančkog tijela

Iz DEMOS-a su ukazali da su sve opozicione stranke to prihvatile u različitim fazama procesa
471 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2018. 14:50h

Opozicija treba da sagleda mogućnost formiranja međustrančkog tijela koje će, bez medijskih efekata, povezivati opozicione stranke na principima političke zrelosti, međusobnog uvažavanja i demokratskog odlučivanja, saopšteno je iz DEMOS-a.

U toj partiji smatraju da bi bilo opoziciono racionalno i u interesu građana da sve opozicione partije udruženim snagama pristupe radu na unapređenju izbornih uslova u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

Iz DEMOS-a su ukazali da su sve opozicione stranke to prihvatile u različitim fazama procesa

Ocjenjuje se da bi to bila prilika da se u ambijentu zajedničkog rada paralelno pokrenu i drugi oblici saradnje s ciljem konstituisanja kredibilne alternative koje bi pokrenule kvalitativne promjene u crnogorskom društvu

"U tom smislu, predlažemo da se sagleda i mogućnost formiranja među-strančkog tijela koje će, bez medijskih efekata, raditi na povezivanju opozicije na principima političke zrelosti, međusobnog uvažavanja i demokratskog odlučivanja", kazali su iz DEMOS-a.

Oni su ocijenili da bi odustajanje opozicije od proklamovane spremnosti da se unaprijedi izborno zakondoavstvo i ukupni izborni ambijent, bio veliki poklon Demokratskoj partiji socijalista, koja bi se, kako su kazali, u tim uslovima domaćoj i međunarodnoj javnosti predstavila kao jedini konstruktivan subjekat spreman za reforme.

"Ukoliko naši predlozi nijesu prihvatljivi, unaprijed javljamo da to nećemo smatrati izdajničkim odbijanjem, a naše dalje odluke i o ovom važnom pitanju ćemo donositi autonomno i u interesu građana", poručili su iz DEMOS-a.

Iz te partije su kazali da će nastaviti, bez političkih obrta, da se dosljedno zalažu za građenje kredibilne opozicije, kao demokratske alternative postojećoj vlasti.

Bonus video: