Nova i DNP: Ne odričemo se ideje o zajedničkoj državi sa Srbijom

„I mi kao pripadnici bloka za zajedničku državu ćemo nizom manifestacija da obilježimo tih deset godina“, dodao je Mandić
71 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2016. 17:20h

Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP) će nizom akcija obilježiti deset godina od referenduma na kom je, kako su saopštili, ukradena zajednička država i napravljena privatna.

Lider NOVE, Andrija Mandić je kazao da mu je drago što građani nakon deset godina od referenduma vide da se obistinilo ono što su oni u refrendumskoj kampanji saopštavali.

„Napravljena je mala privatna firma, napravljena je mala privatana država kojom danas upravlja mafija“, kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da su oni tada govorili da Crna Gora nije na prodaju, "ali da je uz podršku međunarodnih centara, i uz neviđenu krađu koja je uslijedila na referendumu 2006. godine, ukradena nam je zajednička država".

„I mi kao pripadnici bloka za zajedničku državu ćemo nizom manifestacija da obilježimo tih deset godina“, dodao je Mandić.

On je pojasnio da će NOVA i DNP organozovati čitav niz aktivnosti.

„Pokazaćemo da ideja za koju smo mi tvrdili, a i dalje tvrdimo da je superiorna, ideja integracija, zbližavanja, zajedništva da je to i ideja budućnosti Crne Gore“, poručio je Mandić.

Lider DNP-a, Milan Knežević je rekao da režim planira da obilježavanjem desetogodišnjice nezavisnosti stavi pečat na privatnu državu koju su, kako smatra, stvorili izbornim krađama.

„Naša je dužnost i obaveza da zbog 185 hiljada građana koji su na referendumu glasali za opstanak zajedničke države Srbije i Crne Gore, da im pošaljemo jasnu poruku da Crna Gora nije na prodaju, da nismo zaboravili referendumsku krađu, da nema povlačenja, da nema predaje“, naveo je Knežević.

Kako je poručio, oni se ne odriču ideje zajedničke države sa Srbijom.

„Ukoliko se u budućnosti bude ukazala mogućnost, mi smo spremni da se u demokratskom ambijentu borimo za tu ideju i da učinimo sve da ponovo dođe do objedinjavanja naših bratskih naroda i da budemo jedan respektabilan državni subjekt u Evropi i na Blakanu“, poručio je Knežević.

Funkcioner DNP-a, Predrag Bulatović je rekao da su svi oni koju su zastupali ideju zajedničke države bili na pravoj strani istorije.

On smatra da je Crna Gora prodata, da je vlast podanička i marionetska. „A ono što je ostalo od države, što nije predato u ruke najvećoj vojnoj sili – Alijansi, je privatna država“.

„Dobili su privatnu državu bez demokratije, bez pravne države“, ocijenio je Bulatović.

Upitani, šta je Demokratski front (DF), dobio bojkotom parlamenta, Mandić je kazao da bi danas bila formirana prelazna vlada da opozicija “nije ima procjene kakve je imala“.

„DF je imao plan i gotovo oborenu vladu Mila Đukanovića i onda su oni koji su trebali sve vrijeme da budu sa nama odlučili da podupru i podrže Demokratsku partiju socijalista (DPS) i zajedno se sa njom bore protiv DF-a“, rekao je Mandić.

On je kazao da DF ima plan i za ono što dolazi.

„Ja sam siguran da su bojkot parlamenta i protesti najbolji mogući politički odgovor aktuelnom režimu i DPS-u. Mi nijesmo izgubili, mi smo samo dobili“, ocijenio je Mandić.

Bonus video: