Milić pregovara istovremeno sa opozicijom i DPS

Prema informacijama “Vijesti”, lider SNP-a Srđan Milić, koji sa kolegama iz URA, Demosa i SDP-a razgovara o Sporazumu za održavanje slobodnih izbora, paralelno je na tu temu pričao i sa DPS-om
75 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.04.2016. 07:24h

Glavni odbor SNP-a konstatovao je juče da nije prihvaćen njihov ključni uslov za učešće u Vladi izbornog povjerenja, a to je referendum o ulasku Crne Gore u NATO, saopšteno je nakon sjednice.

GO je ovlastio partijski vrh da i dalje učestvuje u pregovorima.

Prema informacijama “Vijesti”, lider SNP-a Srđan Milić, koji sa kolegama iz URA, Demosa i SDP-a razgovara o Sporazumu za održavanje slobodnih izbora, paralelno je na tu temu pričao i sa DPS-om.

On je, naime, pokušao da izdejstvuje saglasnost DPS-a za zahtjev da referendum o priključenju NATO bude održan nakon parlamentarnih izbora, ali vladajuća partija nije pristala na to. SNP je ranije predlagao referendum istovremeno sa izborima.

Takođe je tražio i da opozicija dobije više mjesta u Vladi, među kojima i ministra inostranih poslova, te pozicije u centrima bezbjednosti, kao što i piše u Polaznim osnovama za prevazilaženje krize koje je ta partija ponudila na početku dijaloga.

Milić je juče obavijestio kolege iz GO o pregovorima sa DPS, te da nije usvojen njihov zahtjev za održavanje referenduma.

Da je pregovarao sa DPS-om o leks specijalisu, gdje bi Milić da se ubaci obaveza održavanja referenduma, Milić je prije dva dana obavijestio i lidere Demosa, URA i SDP-a.

U jučerašnjem saopštenju GO SNP se „potencira činjenica da strane koje pregovaraju još uvijek nijesu formalizovale, niti potpisale Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, a samim tim nije utvrđen niti dostavljen Skupštini Crne Gore poseban pravni akt za primjenu tog Sporazuma“.

SNP je jedno vrijeme učestvovao na protestima DF-a, ali se onda priključio kolegama iz građanskog bloka u razgovorima sa DPS-om o izbornim uslovima.

Bonus video: