Brajković: DPS izveo nove birače u Tivtu

Po njegovoj analizi, od 1.197 birača više koji su izašli na izbore u nedjelju u odnosu na one održane 2012, za DPS je glasalo njih oko 1.150
163 pregleda 15 komentar(a)
Rato Brajković, Foto: Siniša Luković
Rato Brajković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.04.2016. 19:27h

Birači opozicije nisu podržali DPS na izborima koji su u nedjelju održani u Tivtu, već je partija Mila Đukanovića najbolji rezultat u tom gradu osigurala glasovima novih birača, tvrdi predsjednik tivatskog odbora Nove Rato Brajković.

Po njegovoj analizi, od 1.197 birača više koji su izašli na izbore u nedjelju u odnosu na one održane 2012, za DPS je glasalo njih oko 1.150.

“Iz golog straha od neuspjeha izveli su na birališta toliko novih glasača da su se i sami iznenadili. Njihov problem će da nastane onoga trenutka kada budu trebali da ispune svoja obećanja, ne ona izborna i programska, koja nikada nijesu ni ispunili, već ona lična kojima su osvojili ovoliki broj glasova”, ocijenio je Brajković.

Brajković je kazao da su, kada su u pitanju opozicioni glasovi, “oni u ukupnom zbiru ostali tu gdje su bili, samo što je došlo do nove preraspodjele što je za Tivat, a i cjelokupnu Crnu Goru redovna pojava.”

Prema njegovoj računici, na izborima 2012. opozicija (NS, PzP, SNP, Nova, DSS i SRS) imali su zajedno 2.150 glasova, a na ovima su opozicionari DSS, SNP, SRS i “lokalne liste koje su se deklarisale kao antirežimske BF, TA i AZT” imale ukupno 2.166 glasova.

Bonus video: