Nije zapošljavao, već primio na neodređeno

50 pregleda 3 komentar(a)
Rade Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Rade Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.04.2016. 18:08h

Povodom teksta "Bivši direktor uoči izbora zaposlio petoro", objavljenog 07. aprila u “Vijestima” reagovao je direktor Komunalnog preduzeća Tivat, Rade Popović.

“ Vujičić Dragica i Kustudić Ivana zasnovale su radni odnos na određeno vrijeme od 01.10.2015. godine do 30.03.2016. godine i to na radno mjesto referent za obradu i naplatu potraživanja radi zamjene radnice koja je bila već duži vremenski period na bolovanju i na upražnjeno radno mjesto obračunskog radnika. Nakon što su se stvorili zakonski uslovi, zbog odlaska radnice u invalidsku penziju, transformisao se radni odnos Vujičić Dragici iz određenog na neodređeno vrijeme shodno odredbama Zakona o radu i Opšteg kolektivnog ugovora.

Takođe se i drugoj radnici transformisao radni odnos, jer je postojalo upražnjeno radno mjesto. To znači da im nije prekidan radni odnos i zasnivan novi radni odnos, već da su one nastavile da rade bez ikakvog prekida. Njihov prvi radni dan, koji je i ubilježen u radnu knjižicu je 01.10.2015. godine, što znači da su tada zasnovale radni odnos. Isti je slučaj i sa radnicima Morina Elvosom koji je zasnovao radni odnos 01.09.2015.godine, Bajraj Bljerimom koji je zasnovao radni odnos 02.03.2015, Ukaj Viktorom koji je zasnovao radni odnos 15.09.2015. godine. Radnik Cenaj Hajzer zasnovao je radni odnos 08.11.2012. godine i radni odnos mu se produžava u skladu sa dozvolom za privremeni boravak. Iz navedenog jasno proizilazli da DOO „Komunalno" nije vršilo zapošljavanje pred izbore, ni u jednom slučaju, već da je samo izvršilo zakonsku obavezu transformacije radnih odnosa, iz određenog u neodređeno vrijeme. Sve se može lako provjeriti u Komunalnom ili u Poreskoj upravi. To je uostalom i potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije.

Prosljeđivanjem dokumenata Agenciji za sprečavanje korupcije, odakle su uzeti ovi podaci, učinili smo ove postupke transparentnim, što znači da je zainteresovanim licima dostupno da pokrenu odgovarajući postupak pred državnim organima ukoliko smatraju da smo prekršili Zakon,” navodi se u reagovanju.

Bonus video: