GO Pozitivne jednoglasno usvojio Predlog sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore

"GO je zaključio da je podrškom otvorenoj Vladi, Pozitivna dala nemjerljiv doprinos očuvanju mira i stabilnosti države, koji su neophodan preduslov za dalji evroatlanskih put Crne Gore”, piše u saopštenju Pozitivne
32 komentar(a)
Darko Pajović, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.04.2016. 19:09h

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore jednoglasno je usvojio Predlog sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, saopšteno je iz ove partije.

“Imajući u vidi činjenicu da je plan Pozitivne prihvaćen u potpunosti, od strane Vlade, a jednim diijelom već i realizovan izborom rukovodioca Policijskog odjeljenja uz saglasnost Specijalnog tužioca, Glavni odbor je usvojio Predlog sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore”, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz ove partije su dodali ja je na sjednici GO istaknuto da je Pozitivna “Planom za prevazilaženje političke krize”,koji je usvojila na sjednici 24.januara kao uslov za podršku otvorenoj Vladi, pružila snažan podsticaj demokratskim promjenama i stvaranju uslova za slobodne i demokratske izbore.

“Glavni odbor je siguran da će Pozitivna biti ključan činilac budućih suštinskih promjena u crnogorskom društvu, iz razloga što je svojim relativno kratkim postojanjem,a vodeći odgovornu politiku prema državi i građanima pokazala da je, nakon 27 godina, moguće izvesti mirnu i nenasilnu tranziciju vlasti. GO je zaključio da je podrškom otvorenoj Vladi, Pozitivna dala nemjerljiv doprinos očuvanju mira i stabilnosti države, koji su neophodan preduslov za dalji evroatlanskih put Crne Gore”, piše u saopštenju.

Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore danas su podržali i SDP i Demos.

Bonus video: