Opozicija u Rožajama tvrdi: BS po direktivi DPS-a izbacuje SDP iz vlasti

OO SDP je predložio BS plan aktivnosti, a umjesto odgovora BS je sazvala Skupštinu na kojoj je kršeći zakon donijela odluke o smjeni članova“, rekao je šef rožajskog SDP-a Izet Bralić
0 komentar(a)
rožaje, opština, Foto: Aida Skorupan
rožaje, opština, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 18.04.2016. 19:38h

Nakon manje od polovine mandata koalicija Bošnjačka stranka - SDP u Rožajama je pred raskidom. U lokalnom SDP-u i Bošnjačkoj demokratskoj zajednici smatraju da je raskid koalicione saradnje naređen sa državnog nivoa, najvjerovatnije iz DPS-a. Ostatak mandata BS će, kako trenutno stvari stoje, vlast vršiti sa Socijaldemokratama.

Iako koalicija zvanično još funkcioniše, njen raskid je najavljen smjenom kadrova SDP-a iz upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta koja je održana prošle sedmice.

OO SDP je predložio BS plan aktivnosti, a umjesto odgovora BS je sazvala Skupštinu na kojoj je kršeći zakon donijela odluke o smjeni članova“, rekao je šef rožajskog SDP-a Izet Bralić.

Šef rožajse BS Amer Nokić je, upitan o eventualnoj koaliciji sa SD kazao da „imaju intenzivniju saradnju sa partijama ovih dana, ali da još nema detalja interesantnih za javnost“.

Lider BDZ-a Hazbija Kalač smatra da „kriza u koaliciji potvrđuje da je BS postala partija jednog čovjeka ili vrlo uske grupe ljudi direktno podređenih premijeru Milu Đukanoviću“.

Predsjednik OO DPS-a Bećir Kalač je kazao da je njegova partija „u svakom trenutku spremna da razgovara o modelu široke koalicije poput one u Ulcinju”

Bonus video: