Krivokapić: Vladavina prava je temelj za demokratsku i stabilnu Crnu Goru

„Tokom prijema je bilo govora o strateškim evropskim i evroatlantskim ciljevima i poručeno je da je za ostvarivanje svakog od njih najvažnije poštovati postulate vladavine prava“, saopšteno je iz kabineta Krivokapića
4 komentar(a)
Ranko Krivokapić, polaznici Maršal fond, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, polaznici Maršal fond, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 18.04.2016. 16:01h

Skupština Crne Gore dosadašnjim radom pozitivno je uticala na demokratski poredak, posebno po pitanju transparentnosti u radu i inkluzivnosti civilnog društva, ocijenjeno je na sastanku predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića i polaznika programa za lidere Njemačkog Maršalovog fonda.

Krivokapić je polaznicima ukazao na aktuelne političke situacije, s akcentom na odluke i preduzete korake koji su doveli do aktuelnog društveno-političkog stanja u zemlji.

„Tokom prijema je bilo govora o strateškim evropskim i evroatlantskim ciljevima i poručeno je da je za ostvarivanje svakog od njih najvažnije poštovati postulate vladavine prava“, saopšteno je iz kabineta Krivokapića.

On je, kako se dodaje, naglasio da je vladavina prava temelj za demokratsku i stabilnu Crnu Goru.

„Sagovornici su zaključili da je parlament Crne Gore dosadašnjim radom pozitivno uticao na demokratski poredak, posebno po pitanju transparentnosti u radu i inkluzivnosti civilnog društva, što je zabilježeno i u zvaničnim dokumentima Evropske unije i organizacija civilnog društva“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: