Građanski pokret otpora: Usaglašena i koordinisana akcija dovodi do smjene DPS-a

"Granice ludila pomjera saznanje da na izborima nijesu učestvovale najznačajnije opozicione partije kao što su Demokratski front, Demokrate, Demos i URA"
0 komentar(a)
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora
Ažurirano: 18.04.2016. 14:28h

Smjena DPS-a podrazumijeva usaglašenu i koordinisanu akciju svih onih koji za cilj imaju razvlašćivanje DPS vlasti, smatraju u Građanskom pokretu otpora.

"DPS je rezultatima tivatskih izbora poslao jasnu poruku: opozicijo, (prava ili lažna, svejedno kako vas zovu) na koji god način mi se suprotstavite, pobijediću vas. Činjenice govore da je vladajuća stranka u pravu. Bojkot je samo jedan od metoda borbe. Izlazak na izbore u više kolona, VIP i protesti su ostali načini borbe. Koji god metod odabrali, nebitan je ako ne sarađuju oni koji ga mogu sprovesti", kazali su u GPO.

Oni smatraju da u prilog tome govore rezultati tivatskih izbora. Vladajuće tivatske partije na jučerašnjim izborima osvojile su 25% više glasova nego što su na parlamentarnim 2012. godine imale zajedno sa SDP-om .

"Granice ludila pomjera saznanje da na izborima nijesu učestvovale najznačajnije opozicione partije kao što su Demokratski front, Demokrate, Demos i URA. Svi oni koji olako krivca traže u građanima neka se zapitaju kako su ih tretirali oni koji je trebalo da ih zaštite od nemilosti korumpirane DPS vlasti. Demos i URA su ih ignorisali i izostavili kao nebitne iz VIP sporazuma. Nije im pomogla ni principijelnost Demokrata i DF-a da ne izlaze na nefer izbore. Izigrani su od stane onih kojima su sopstveni mandati i pozicija tasa na vagi na prvom mjestu poput SDP-a i SNP-a", kazali su u GPO.

Oni su dodali da "žrtvovanje" jednog grada i njegovih građana nema pozitivne strane.

"Optimisti bi rekli: ko zna zašto je to dobro, i možda bi to pitanje bilo na mjestu ako i samo ako bi nekim čudom došlo do umova opozicionih lidera da samo zajedno mogu pobijediti DPS. Sve ostalo je jeftino pozicioniranje oko dijela kolača koji velikodušno nudi simulirani privid DPS demokratskog sistema. A birači će do tada reagovati onako kako su i reagovali građani Tivta: davati podršku najjačem, najspremnijem, najsurovijem i najmoćnijem, svemogućem DPS-u", zaključuju iz GPO.

Bonus video: