Pljevaljski policajci su zaslužili nagradu

Ivanovićevom vozaču oduzeta je dozvola prilikom Ivanovićeve posjete Pljevljima
12 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2016. 12:17h

Mreža nevladinih organizacija (NVO) Sjevera pozvala je juče ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da nagrade pripadnike saobraćajne policije u Pljevljima, koji su nedavno napisali prekršajni nalog i oduzeli vozačku dozvolu vozaču ministra poljoprivrede Petra Ivanovića.

Ivanovićev vozač ostao je bez vozačke dozvole zbog brze vožnje na Kosanici prilikom Ivanovićeve posjete Pljevljima 6. aprila. Vozač je ignorisao zahtjev policije da se zaustavi i nastavio prema Pljevljima, pa su policajci bili prinuđeni da jure za njim, a potom su ga iz kruga “Vektre Jakić” priveli u pljevaljski Centar bezbjednosti.

Iz Ivanovićevog resora nijesu potvrdili, ali ni demantovali, da je vozaču oduzeta dozvola zbog brze vožnje.

“Smatrajući ovaj gest saobraćajnih policajaca korektnim i pravičnim, tražimo da ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije, nagrade dvojicu pripadnika saobraćajne policije CB Pljevlja, čija imena ne znamo. Pozivamo ih da i javno objave njihova imena i da ih nagrade za postupak koji su učinili i tako pokazali, da smo svi pred zakonom jednaki i da nema privilegovanih, te da za svoje prekršaje svi građani moraju snositi odgovornost, bez obzira da li se radi o vozačima ministara ili državnih funkcionera”, navodi se u saopštenju Mreže NVO sjevera.

Iz ove nevladine organizacije smatraju da ovaj gest “svakako uliva nadu da će se u ovoj zemlji konačno početi dešavati promjene, koje vode pravednom društvu i neselektivnoj primjeni zakonskih propisa prema svim građanima jednako”.

Bonus video: