Aida Lika na čelu Foruma žena URA u Ulcinju

Na konvenciji su govorili potpredsjednica URA Božena Jelušić i Arjana Kurmemović. Konveciji su prisustvovali i članovi Opštinskog odbora URA Ulcinj i potpredsjednik i poslanik URA iz tog grada Dritan Abazović
108 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2016. 11:38h

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA u Ulcinju formirao je sinoć Forum žena. Na konvenciji koja se održala u hotelu „Otrant“ bilo je prisutno 35 delegetakinja koje su izabrali rukovodstvo koje čine Aida Lika, Arjana Kurmemović, Kaltrina Mećohukić, Dajana Kovačević, Aferdita Hajdari, Ozana Stanović, Edona Halili i Elida Harasani. Za predsjednicu je izabrana profesorica Aida Lika.

„Drage prijateljice, naša uloga u društvu je ogromna. Stoga, za dobrobit svih nas i naše djece takav treba da bude naš udio i angažman u njemu”, rekla je Lika. Ona je citirala afro-američku pjesnjikinju Žozefine Beker: “Snove ćemo ostvariti tek kada se probudimo”.

"Zato drage moje, na nama je red”, zaključila je Lika.

Predsjednik Opštinskog odbora URA Ulcinj Omer Bajraktari kazao je da je nedovoljno da političke partije osnivaju ženske forume ili da stave žene pri dnu izborne liste, već moraju omogućiti stvarne i realne puteve razvoju ženskog liderstva.

"Praksa u svijetu je pokazala da veće učešće žena na mjestima odlučivanja igra ključnu ulogu u borbi protiv korupcije, povećanja opšte društvene stabilnosti i utiče na povećanje nivoa kredibiliteta samih političkih partija. Želim vas uvjeriti, da smo mi iz Građanskog pokreta URA svjesni svih društvenih neravnoteža u našoj zajednici. Kao intergralistički pokret uvijek ćemo posebnu pažnju posvećivati ravnopravnosti žena, koje su nepravedno marginalizovane u našem društvu i nedovoljno zastupljene na važnim pozicijma, te često diskriminisane prilikom zapošljavanja. Zato smo i organizovali ovu konvenciju, da pošaljemo jasnu poruku javnosti da smo primjer jedne moderne političke organizacije u kojoj jednaku ulogu igraju i muškarci i žene i kako se na pravi način koristi ljudski kapital u društvene svrhe. Građani Ulcinja treba da se u to uvjeravaju svaki dan”, istakao je Bajraktari.

Na konvenciji su govorili potpredsjednica URA Božena Jelušić i Arjana Kurmemović. Konveciji su prisustvovali i članovi Opštinskog odbora URA Ulcinj i potpredsjednik i poslanik URA iz tog grada Dritan Abazović.

Galerija

Bonus video: