Zdravo Berane fotografijama Vuke Golubovića podsjeća Katnića: Šest prijava, odgovora nigdje

Uz uramljenu fotografiju, Katniću je poslato i kratko pismo u kome ga Zdravo Berane podsjeća na važnost procesuiranja krivičnih prijava zbog postupaka kojima je budžet Opštine drastično oštećen, a razvoj grada po njihovim riječima doveden u pitanje
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 15:19h

Aktivisti koalicije Zdravo Berane poslali su danas Specijalnom tužiocu Milivoju Katniću fotografiju bivšeg predsjednika Opštine Berane Vuke Golubovića.

Oni su u saopštenju naveli da je fotografija poput one koja stoji u holu zgrade Opštine Katniću poslata s namjerom da se crnogorskoj javnosti skrene pažnja na šest krivičnih prijava koje su podnijete protiv bivšeg rukovodstva u protekle dvije godine, a u vezi sa kojima Tužilaštvo do danas nije pokrenulo ili odbacilo postupke.

Uz uramljenu fotografiju, Katniću je poslato i kratko pismo u kome ga Zdravo Berane podsjeća na važnost procesuiranja krivičnih prijava zbog postupaka kojima je budžet Opštine drastično oštećen, a razvoj grada po njihovim riječima doveden u pitanje.

"Poštovani gospodine Katniću, koalicija Zdravo Berane i Opština Berane su prethodne dvije godine podnijele šest krivičnih prijava u vezi sa nezakonitim poslovanjem Opštine Berane u periodu 2006-2014. Iako je obim napravljene štete manji nego u Budvi, molimo vas da obratite pažnju na Berane i tako dokažete da nas smatrate dijelom Crne Gore i kada je potrebno sprovođenje pravde", napisali su aktivisti kolaicije Zdravo Berane u pismu Specijalnom tužiocu.

Oni su dodali da izostanak procesuiranja počinjenih krivičnih djela koja su načinila i dalje čine veliku štetu i opasnost po budućnost ove male opštine daje malo nade „našim sugrađanima da se išta može promijeniti i da je moguć bilo kakav napredak Berana i Crne Gore“.

"Ako želimo da stavimo tačku na pljačku, moramo i Beranama i Crnoj Gori poslati poruku da se kriminal ne isplati. Imate veliku odgovornost, jer je fizički opstanak sjevera u pitanju. Našim građanima treba nada i motiv da krenu naprijed, a glavni specijalni motivator ste Vi gospodine Katniću. Znamo da ste zauzeti, znamo da imate posla preko glave, pa vam kao podsjetnik šaljemo i jednu fotografiju koja može krasiti vaš radni prostor dok ne aktivirate optužnice", zaključuje se u pismu koje.

Pismo potpisuje kolacija Zdravo Berane, odnosno "8.271 građanin željan pravde".

Aktivisti ove vladajuće kolaicije u Beranama napravili su i kratki film koji prikazuje skidanje Golubovićeve slike iz hola opštine, koji je objavljen na Fejsbuk stranici Zdravo Berane.

"Jednominutni film je urađen u skladu sa trendovima na Fejsbuku, koji sve više stimuliše video sadržaje", naveli su iz koalicije Zdravo Berane.

Koalicija Zdravo Berane pobijedila je na posljednjim lokalnim izborima prije dvije godine i sa vlasti poslije dva mandata skinuli Demokratsku partiju socijalista. Oni su zbog mnoštva nezakonitih radnji koje su utvrđene i reviorskim izvještajima podnijeli šest krivičnih prijava specijalnom tužilaštvu protiv bivšeg gradonačelnika i funkcionera DPS Vuke Golubovića, njegovog brata Milana koji je bio direktor Agencije za investicije i niza povezanih lica i firmi zbog štete koju su nanijeli gradskoj kasi.

Policija je u nekoliko navrata po nalogu tužilaštva izuzimala dokumentaciju iz Opštine Berane koja potkrepljuje ove prijave, ali do sada nema zvaničnih iformacija o tome da li i šta specijalno tužilaštvo preduzima po tim krivičnim prijavama teškim više miliona eura..

Galerija

Bonus video: