Podgorica: Zapaljene zastave Albanije i Kosova

"Ubijeđeni smo da ovakvi izolovani slučajevi ne mogu uticati na dobre bilateralne i prijateljske odnose naših država", navodi se u saopštenju MVPEI
366 pregleda 153 komentar(a)
Albanija, Kosovo, Foto: Shutterstock
Albanija, Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2016. 11:13h

Zastave Albanije i kosova zapaljene su juče popodne ispred stambeno-poslovnog centra Kapital plaza u Podgorici, piše Dan.

Zapaljene zastave nalazilie su se između zastava Crne Gore i Italije koje su ostale netaknute.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) najoštrije je osudilo paljenje zastava.

"Ministarstvo izražava žaljenje i najoštrije osuđuje vandalski i neprimjereni čin paljenja albanske i kosovske zastave ispred objekata ambasada Albanije i Kosova u Podgorici. Ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa ambasadama, a nadležni organi preduzimaju sve neophodne radnje na rasvjetljavanju slučaja i otkrivanju počinilaca. Ubijeđeni smo da ovakvi izolovani slučajevi ne mogu uticati na dobre bilateralne i prijateljske odnose naših država", navodi se u saopštenju MVPEI.

Bošnjačka stranka: Vandalizam i antigrađanski čin prema prijateljskim državama

Bošnjačka stranka najoštije osuđuje vandalizam i antigrađanski čin koji su pokazali nepoznati počinioci zapalivši zastave dviju susjednih zemalja, Albanije i Kosova, saopšteno je iz ove stranke.

"Takav postupak apsolutno je neprihvatljiv u današnjem civilizacijskom sistemu, a naročito jer se radi o prijateljskim državama Crne Gore. Ovakvo ponašanje ima za cilj podstrekivanje nacionalne netrpeljivosti koje je u suprotnosti sa vrijednostima i idealima demokratskog društva. BS apeluje na nadležne organe da preduzmu sve neophodne radnje koje će dovesti do otkrivanja počinioca i njihovog daljeg procesuiranja", kazali su iz BS.

Bonus video: