Tivat: TA, DSS I AZT sigurno neće sa DPS-om,SDP ćuti

Risančić je kazao da se DSS „rado odazvala i ovoj antirežimskoj inicijativi“ i da je poziv za potpisivanje Sporazuma bio javno upućen svim učesnicima izborne kampanje
9 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.04.2016. 06:24h

Čelnici “Tivatske akcije” , DSS i “Arsenala za Tivat” Mirko Kovačević, Dejan Risančič i Budmir Cupara, potpisali su sinoć u Tivtu poseban “Sporazum o nestupanju u postizbornu koaliciju sa DPS-om“.

Tim dokumentom TA, DSS i AZT „garantuju građanima Tivta“ da nakon izbora 17. aprila neće stupiti u postizbornu koaliciju sa DPS „niti u bilo kakve druge postizborne dogovore s ovom strankom - ni u kakvim okolnostima, i ni pod kakvim izgovorima.“ Odredbama sporazuma, potpisnici su se obavezali i da „neće na bilo koji drugi način pomoći DPS-u da bude dio nove lokalne uprave, bilo glasanjem za kandidata DPS-a za predsjednika Opštine Tivat, bilo tako što bi na bilo koji način pružili manjinsku podršku novoj lokalnoj upravi u kojoj bi DPS bio jedan od konstituenata.“

Risančić je kazao da se DSS „rado odazvala i ovoj antirežimskoj inicijativi“ i da je poziv za potpisivanje Sporazuma bio javno upućen svim učesnicima izborne kampanje u Tivtu.

„Oni najbolje znaju koji su razlozi njihove nezainteresovanosti da potpišu jedan ovakav dokument. Naši razlozi da ga potpišemo jesu diskriminacija srpskog naroda, crkve i jezika, kriminal, korupcija, izborne krađe i još dosta toga što možemo staviti na dušu DPS-u i njegovoj dvadesetpetogodišnjoj vladavini. Za nas iz DSS sve što smo rekli za DPS, važi i za SDP“, naglasio je Risančić.

Kovačević je dodao da je nacrt Sporazuma proslijeđen i SDP-u, ali ta stranka nije dala nikakav odgovor na njega, što je po njemu, stavilo u dilemu i neke druge opozicione stranke koje su ga bile spremne potpisati.

“Vrijeme je isteklo, i vremena za apotekarsko mjerenje više nema. AZT, DSS i TA su bili odlučno i nedvosmisleno za potpisivanje ovog Sporazuma, i njime će pokazati da stoje iza svake svoje riječi i stavova iznesenih u predizbornoj kampanji. Mi sa DPS-om nećemo sarađivati poslije izbora ni na koji način, i ni pod kakvim okolnostima. DPS mora biti izolovan i smijenjen”, kazao je Kovačević.

Cupara je dodao da njihov potpis na Sporazum “pokazuje da je AZT odgovoran politički subjekt koji se decidno izjasnio po ovom pitanju i koji dosljedno poštuje javno izgovorenu riječ.”

Bonus video: