Otpor predstavio Memorandum: Potpisnici se obavezuju da neće sa DPS-om

Dodaje se da "Ukoliko Sporazum o VIP-u ne bude potpisan, ovaj Memorandum bi za njegove potpisnike mogao predstavljati početnu tačku oko koje se mogu usaglasiti za zajedničko djelovanje"
1 komentar(a)
GP OTPOR, Foto: Facebook
GP OTPOR, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.04.2016. 15:15h

Građanski pokret Otpora Memorandum o dogovoru političkih partija u Crnoj Gori koji, kako navode, predstavlja dokument u kojem se budući potpisnici javno obavezuju da sa Demokratskom partijom socijalista Crne Gore neće formirati koaliciju kako na državnom tako ni na lokalnom nivou.

Kako je saopšteno iz Pokreta, memorandum ima cilj da građanima Crne Gore politički proces izlaska iz krize učini transparentnim, kako ne bi došlo do zloupotreba izborne volje birača i nakon samih izbora

"Značaj ovog dokumenta ogleda se u činjenici da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj i ekonomskoj krizi, i da se izborna volja građana kreira po metodama prikazanim u aferi SNIMAK (znate svi proceduru: jedan zaposleni četiri glasa, kupovina ličnih karata, dijeljenje socijalne pomoci, otpis dugova za vodu, struju, zaposljavanja, socijalne pomoći...); Imate činjenicu da u Vladi sjede ministri a u parlamentu poslanici čije partije nijesu učestvovale na izborima, da većina opozicionih poslanika bojkotuju rad parlamenta, da se crnogorska Vlada uspostavlja posredstvom političke korupcije. Slična situacija je u lokalnim samoupravama; sjetimo se Nikšića i Draga Đurovića, Bogojevića i izbora u Podgorici i Budvi", navela je Irina Martinović.

Dodaje se da "Ukoliko Sporazum o VIP-u ne bude potpisan, ovaj Memorandum bi za njegove potpisnike mogao predstavljati početnu tačku oko koje se mogu usaglasiti za zajedničko djelovanje".

"Ovim dokumentom Otpor već prilazi nekim od već otvorenih vrata kao što je Demokratska Crna Gora koja se javno deklarisala da neće praviti postizbornu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista. Takođe, Građanski pokret URA je u 2015-oj godini iznio stav da s DPS-om nema koalicije. Nadamo se da je Memorandum prihvatljiv za sve konstituente Demokratskog fronta, kao i za Demos. To ostaje da se vidi u narednom periodu. Ono što je sigurno jeste da ovaj dokument neće potpisati oni koji računaju da poslije izbora mogu biti u vlasti sa DPS-om", navodi Milica Jovićević.

Bonus video: