HGI završna konvencija: Škoro i gosti iz Hrvatske

Član Predsjedništva HGI Adrijan Vuksanović rekao je da vih dana prima mnogobrojne poruke podrške iz Hrvatske i Crne Gore i naglasio da će ta stranka u nedjelju “pobijediti i slaviti"
61 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2016. 11:45h

Koncertom hrvatskog kantautpora Miroslava Škore i završnom konvencijom održanima u sportskoj dvorani „Župa“, HGI je sinoć okončala svoju kampanju za lokalne izbore u Tivtu 17.aprila.

„Naš program je ovih dana obećavao realne i ostvarljive ciljeve, koji će pomoći našem običnom narodu da njegov život učini boljim i ljepšim. Kroz učešće stranke u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Hrvati u CG ostavili su svoj trag, a tako će biti i ubuduće, što je podržala i Republika Hrvatska brojnim posjetama svojih dužnosnika,” kazala je predsjednica HGI i ministarka u Vladi CG Marija Vučinović. Naglasila je da su imali “slatki problem” prilikom formiranja izborne liste u Tivtu jer su imali mnogo veći broj dobrih kandidata od maksimalnih 32.

“Zaista smo ponosni, zato što su Tivćani prepoznali naš rad, naše dostojanstvo i naš put. Zato vjerujemo da ćemo u nedelju, kad izađemo svi na izbore zaokružiti prepoznatu listu, listu HGI.”- zaključila je Vučinovič. Nosilac liste Ilija Janović poručio je da je HGI program “vrlo prost, lak i ostvarljiv, a to nije ništa različito od onoga što smo do sada radili i sprovodili -zaštita svih domicilnih interesa, domicilnog stanovništva, privrednika, sportista, kulturnih djelatnika, bitnih resursa, koji moraju ostati pod ingerencijom lokalne uprave.”

Član Predsjedništva HGI Adrijan Vuksanović rekao je da vih dana prima mnogobrojne poruke podrške iz Hrvatske i Crne Gore i naglasio da će ta stranka u nedjelju “pobijediti i slaviti”.

“Pobjeđujemo jer smo jaki, jer smo nesalomljivi i po moćnom zagovoru Svetog Leopolda Bogdana Mandića, koji je danas stigao u Zagreb. Pobjeđujemo jer smo stina kralja Zvonimira!”- uskliknuo je Vuksanović.

Nastavljajući kontunuitet obraćanja i podrške hrvatskih diplomata akreditovanih u Crnoj Gori svakom predizbornom skupu HGI u proteklih 10-tak dana, pristalicama te partije preksinoć se obratila i hrvatska abasadorka u Podgorici, Ivana Sutlić-Perić poručivši im sa ostanu “vjerni sebi, ostanu lojalni svojoj državi Crnoj Gori i najboljim tradicijama naše zajedničke države Hrvatske.”

Među više gostiju iz Htrvatske koji su došli podržati HGi bio je i Milijan Brkić, glavni sekretar HDZ.On je prisutnima prenio pozdrav predsjednika HDZ, Tomislava Karamarka, istakavši da će ”Hrvatska demokratska zajednica zajedno sa sestrinskom HGI, uvijek njegovati tradiciju hrvatskog naroda u Crnoj Gori, a vi u zajedništvu i jedinstvu nemojte nikada zaboraviti svoje korjene.”

“Na ovim prostorima od stoljeća sedmog spominje se ime hrvatsko. Evo i vaša lista nosi broj 7, simbolično.”- poručio je Brkić zahvalivši se HGI-uju na podršci koju je ova iskazala HDZ-u na proteklim državnim izborima u Hrvatskoj.

Predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Mato Franković (HDZ) istakao je da je HGI “uistinu samo jedna prava hrvatska opcija, koju možete birati u Tivtu” i pozvao prisutne da u nedjelju na listiću zaokruže broj 7.

Galerija

Bonus video: