SDP krive što nije bilo smjene gradonačelnika

Da ne dođe do smjene predsjednika Opštine juče su glasali odbornici DPS-a, Liberalne partije i HGI na sjednici kojoj, osim odbornika SNP-a, nisu prisustvovali odbornici opozicije i SDP-a. Dan ranije nije bilo kvoruma za održavanje sjednice
136 pregleda 7 komentar(a)
Ljiljana Popović Moškov, Foto: URA
Ljiljana Popović Moškov, Foto: URA
Ažurirano: 14.04.2016. 07:16h

Zato što predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević nije smijenjen krivicu snosi isključivo SDP, poručili su juče iz kotorskog odbora URA.

Time su, po riječima predsjednice OO URA Ljiljane Popović Moškov, “nedvosmisleno i formalno pokazali da su lojalni i da predstavljaju najveću podršku lokalnom DPS-u”.

Da ne dođe do smjene predsjednika Opštine juče su glasali odbornici DPS-a, Liberalne partije i HGI na sjednici kojoj, osim odbornika SNP-a, nisu prisustvovali odbornici opozicije i SDP-a. Dan ranije nije bilo kvoruma za održavanje sjednice.

“Prokockana je velika prilika da uz 14 glasova opozicije lokalni SDP smijeni vlast u Kotoru i time narednih pet mjeseci zajedno sa opozicijom stvori i prostor i uslove za održavanje fer i poštenih izbora na lokalnom nivou, za koje se navodno toliko zalaže”, ocijenila je Popović Moškov.

Mišljenje URA dijele i u SNP-u.

“Nedolaskom na sjednicu SO Kotor odbornici SDP-a svrstali su se na stranu DPS-a da im omoguće vršenje vlasti”, kazao je odbornik Mićo Dobriša za Skala radio.

Predsjednik Opštine je ocijenio da njegova smjena ne bi bila korisna za grad.

“To što sam ja preživio manje više je važno, ali mi je milo što su spomenuli sve projekte koje smo započeli i koje se trudimo u interesu grada. Pozvao sam sve da budemo kooperativni u korisnim stvarima, nikako da nam se dešavaju ovakve stvari, da jedni drugima osporavamo mogućnosti da nešto korisno i progresivno naprave“, kazao je Stjepčević za radio.

Opozicija je u martu predložili inicijativu za smjenu Stjepčevića, a SDP je u tom periodu ponudio svim partijama Nacrt sporazuma o formiranju vlasti izbornog povjerenja koalicionim partnerima i opozicionarima.

“Umjesto toga, SDP nudi opoziciji besmisleni sporazum po kojem se od DPS-a traži da opoziciji 'udijeli' određene funkcije na lokalnom nivou, kako bi svi vršili kontrolu u narednom periodu”, stoji u saopštenju URA. Iz URA su poručili da ne pristaju na, kako su rekli, kompromisna rješenja.

Bonus video: